škola

Poctivá střecha pro obecnou školu

30. 06. 2020 Sdílet

Konec školního roku přináší prázdniny pro žáky, ale šrumec na řadě škol neustane. Léto je pro ně jedinečnou příležitostí k opravám a rekonstrukcím. Stavební ruch ovládne i budovu Základní a Mateřské školy v Hluboši na Příbramsku.

Základní škola v Hluboši je školou malotřídního typu s kapacitou 60 žáků. Budova školy je umístěna v klidné části obce a obklopena rozsáhlým školním pozemkem. Školu navštěvují žáci z obcí a osad Hluboš, Kardavec, Bratkovice, Dominikální Paseky a dalších. V přízemí budovy se nachází mateřská škola a školní jídelna.

Jako řada jiných obcí a měst se Hluboš při opravě školní budovy potýká s omezeným rozpočtem. Opravy tak probíhají v několika fázích. Nedávno byla dokončena oprava střechy, která byla v havarijním stavu. „Starou keramickou krytinu nahradily betonové tašky Classic od Bramacu. Tento typ krytiny vyniká velmi dlouhou životností a odolností, což hraje ve výběrových řízeních čím dál důležitější roli,“ vysvětluje Josef Mezera za realizační firmu JM střechy Příbram.

„Bramac je stálicí na trhu, na jehož výrobky se můžete spolehnout. Výhodou značky je velmi široká nabídka modelů střešních tašek, vysoká úroveň služeb a pružné technické poradenství. Co se týká konkrétní krytiny, model Classic se již řadu let řadí k nejoblíbenějším profilům. Disponuje celou řadou střešních doplňků a propracovaným příslušenstvím, které se vyplatí využívat kvůli dodatečným zárukám na kompletní střešní systém,“ pokračuje Josef Mezera.

škola

Foto Bramac

Povrch betonové tašky Classic je hladký a je opatřen dvojnásobným nástřikem disperzní barvy. V nabídce Bramacu figuruje model Classic ještě v dalších dvou provedeních – s vyspělou povrchovou úpravou Protector PLUS a s inovativní technologií STAR. Oba tyto modely mají vyšší ochrannou schopnost a odolnost vůči extrémním vlivům počasí.

Classic je charakteristický svým elegantním a symetrickým tvarem, který sluší novostavbám i historickým domům. Na střeše základní školy v Hluboši, jejíž budova je přes sto let stará, tak působí krytina velmi přirozeně a autenticky. Ve stejném duchu by obec ráda opravila i fasádu školy. Přes prázdniny základku obežene lešení a žáci se už nyní těší, až práci řemeslníků po prázdninách oznámkují. Doufejme, že na výbornou jako střechu!

 

Kategorie: Novinky
Tagy: betonové tašky střešní tašky
Sdílejte článek