
Konec plodové zeleniny
S klesající teplotou zpomalují růst rajčata, okurky i cukety, pod 5 °C úplně. Plody proto doporučujeme sklidit co nejdříve – jakmile zůstanou dlouho venku, ranní rosa a ovlhčené listy jen podpoří rozvoj chorob. Také u rajčat […]
S klesající teplotou zpomalují růst rajčata, okurky i cukety, pod 5 °C úplně. Plody proto doporučujeme sklidit co nejdříve – jakmile zůstanou dlouho venku, ranní rosa a ovlhčené listy jen podpoří rozvoj chorob. Také u rajčat radíme využít i zelené plody. Pokud jsou dorostlé, ale zelené, odstřihněte celé větvičky a nechte je v doma dozrát – ještě v listopadu si tak pochutnáte na vlastní sklizni. To platí nejen u tradičních odrůd s většími plody, ale i u drobnoplodých cherry rajčat (‚Rubínek‘, ‚Perun‘).
Kategorie:
Zahrada
Sdílejte článek