Kategorie

Recepty

Rybenka domácí
Recepty

Jak se zbavit rybenky domácí? 6 ověřených způsobů jak na to

„Rybičky“, „rybenky“, švehly – to jsou názvy, kterými označujeme mihotající se nepříjemný hmyz. Nejčastěji si ho všimneme v koupelně nebo na toaletě. Jeho oficiální název je Lepisma saccharina. Ačkoliv nám zdraví neškodí, pokud se přemnoží, mohou poškodit některé předměty. Lze se jich však zbavit několika jednoduchými triky.

Nápoje, které vás zahřejí
Recepty

Připravte si nápoje na zahřátí: Horká čokoláda s chilli, horké jablíčko nebo Calimero

Když začnou teploty venku klesat, není nic lepšího než se zahřát šálkem horkého nápoje. Tyto lahodné nápoje jsou nejlepšími společníky do chladných dnů.

etikety z lahví
Recepty

Video: Odstraňte lepkavé etikety z lahví beze stopy a jednoduše. Pomůže vám olej a jedlá soda

Skleněné lahve od hořčice nebo nakládaných dobrot se během sezóny kompotů a džemů mohou skvěle hodit. Nevzhledné etikety však často kazí celkový estetický dojem. Naštěstí už nemusíte ztrácet čas jejich zdlouhavým odstraňováním. Díky jednoduchým trikům je odstraníte rychle a snadno.

Nejlepší české jídlo
Recepty

Tradiční české jídlo se umístilo v top 100 nejlepších jídel na světě. Patří mu 50. místo a není to svíčková

TasteAtlas Awards 2023/24 přinesly seznam 100 nejlepších jídel na světě, které zaujaly gurmány a cestovatele po celém světě. Tento seznam oslavuje rozmanitost a bohatství kulinářských tradic, a na vrcholu se objevují skutečné kulinářské skvosty. Naše česká kuchyně se umístila přesně v polovině.

Farmář v zahradě sbírá špenát
Recepty

Zapomeňte na dušený špenát. Dá se připravit i chutněji. Udělejte si z něj roládu nebo polévku

Květen je čas, kdy se na zahrádkách a trzích začíná hojně objevovat špenát. Tento oblíbený zeleninový poklad nabízí nejen vynikající nutriční hodnoty, ale také široké kulinářské možnosti. Podívejte se na několik lahodných receptů, které můžete s pomocí špenátu snadno připravit.

stůl s velikonočním pečivem, vejci, bonbóny a jarními květinami
Recepty

Velikonoce se blíží! Co přichystat na stůl? S těmito 6 ověřenými recepty budete připraveni

Blíží se svátek Velikonoc, který si již tradičně spojujeme s barvením vajíček, pletením pomlázek a v neposlední řadě pečením dobrot. Ostatně, co by také byly Velikonoce bez kulinářských tradic? A právě proto vám přinášíme ty nejlepší recepty na tradiční velikonoční pečivo, ať už toužíte po chutném beránkovi, nadýchaném mazanci nebo sladkém jidáši.

Mladé čerstvé kořeny pampelišky
Recepty

5 výhod pampeliškového kořene, které podpoří vaše zdraví. Vyzkoušejte z něj tyto chutné recepty!

Pampeliškový kořen není pouze obyčejnou bylinou, která roste u vás na trávníku. Celá rostlina v sobě totiž skrývá úžasné zdravotní benefity – zvlášť kořen pampelišky.  V článku společně prozkoumáme jeho potenciál a inspirujeme vás lahodnými recepty, jak můžete začlenit tuto přírodní lahůdku do vaší stravy.

Grilované filety z lososa s kořením a rozmarýnem
Recepty

Lososová hostina: 5 neodolatelných receptů, které rozproudí chuťové buňky!

Vítejte v říši luxusu a lahodných chutí, kde se losos stává králem talíře! Připravte se na gastronomickou jízdu plnou elegance a špičkových receptů, které povznesou nejen vaše chuťové pohárky, ale i kulinářské umění.

Indická kuchyně
Recepty

Zažijte Indii na talíři: Jednoduché a exotické recepty, které zvládne každý

Tradiční indická kuchyně je prosycená nezapomenutelnými vůněmi a mimořádnými chutěmi. Její pokrmy jsou tak charakteristické a nezaměnitelné, že svým aroma dokáží v malém okamžiku připomenout prožitky nebo místa. Tradiční indické pokrmy jsou čím dál více populární a díky široké nabídce obchodů s typickými surovinami jsou i přístupné. Vyzkoušejte některé kořeněné ve své kuchyni.

Maniok
Recepty

Znáte rostlinu, která sytí půl miliardy lidí? Vyzkoušejte mnohostranný maniok!

Maniok je tropická rostlina, která je v různých částech světa základní surovinou pro přípravu pokrmů. Maniok jedlý je skutečně mnohostranný. Nejen, že živí více než půl miliardy obyvatel, ale jeho využití najdeme i v kosmetickém průmyslu. Kromě maniokové mouky se maniok jedlý používá při výrobě piva, různých alkoholických nápojů nebo krmiv pro zvířata. V potravinářském průmyslu se zpracovávají především hlízy manioku.