Kategorie

Návštěvy domů

Exteriér po rekonstrukci.
Návštěvy domů

Malé chatce na Vysočině ze 70. let vdechli nový život. Zásadním problémem byla úprava nosné konstrukce

Malá montovaná chatička se nachází skoro na samotě uprostřed hustého jehličnatého lesa v lokalitě romantické vísky Vepříkov na Vysočině. Majitelé ji sice v roce 2016 vylepšili o malou verandu, nicméně vše ostatní bylo v původním stavu ze 70. let, kdy ji rodiče majitelky koupili. Architekti ve složení Petr Portych, Ondřej Zdvomka a sochař Sebastian Wojnar se tentokrát vrhli nejen na interiér, ale také výrazně oživili blízké okolí chaty.

Exteriér
Návštěvy domů

Mladý designér se rozhodl ušetřit a bydlí v malém domku postaveném z kontejneru. Měsíčně platí 1400 Kč

Harrison je 28letý designér, který se rozhodl řešit krizovou situaci bydlení v Londýně netradičním způsobem. Přestěhoval se do kontejneru, který si sám přestavěl na obytný prostor. Tento čin není jen jeho způsobem bydlení, ale i uměleckým projektem a protestem proti vysokým nákladům na bydlení.

Dům Karlose Vémoly
Návštěvy domů

Video: Vítejte na prohlídce domu Karlose Vémoly, který je plný exotických zvířat

Karlos Vémola je známý nejen jako úspěšný MMA bojovník, ale také jako velký milovník zvířat. Jeho domov je skutečně netradiční a plný překvapení.

Chaloupka je celá obitá dřevem
Návštěvy domů

Video: Starou unimobuňku předělali na útulnou chaloupku. Stálo je to jen 8600 Kč

Představte si starou unimobuňku, která se mění na krásnou a útulnou chaloupku. Tento příběh je důkazem, že s trochou kreativity a pomocí přátel lze dosáhnout čehokoli. Proměna stála jen přibližně 8600 Kč a většina materiálů byla získána od známých nebo z druhé ruky.

Dům před rekonstrukcí
Návštěvy domů

Koupili staré hospodářství s rozpadlým domem a proměnili ho k nepoznání. Zachránili ho tak před bouráním

V odlehlé krajině nad údolími slovinských řek se nachází místo, které spojilo celý svět a zároveň si zachovalo kouzlo staré lidové architektury. Ona s kariérou v Moskvě a on v New Yorku a jejich neuvěřitelných osm dětí si vybrali k renovaci místo, kde se střetává středomořská a alpská kultura. Zde vybudovali své hnízdo, kam se mohou vracet z dalekých cest.

Dům je zasazen v přírodě
Návštěvy domů

Bydlí v domě postaveném pod zemí. Nechali si ho udělat kvůli soukromí, a přesto jim poskytuje dostatek denního světla

V odlehlé venkovské krajině se skrývá architektonický skvost, kterého si možná ani nevšimnete. Tento maskovaný dům je příkladem toho, jak může moderní architektura nejen respektovat, ale i doplňovat přírodní prostředí.

Chata medovka
Návštěvy domů

Manželé si splnili sen. Koupili chatu pod Tatrami s úžasným výhledem přímo z postele

Skutečný odpočinek v klíně panenské přírody. To je Východná – obec obklopená horami, loukami, s hojným výskytem divoké zvěře. Po úzké cestě se dostáváme k nádherné chatě s „bylinkovým“ názvem Medovka, která nás okouzlila okamžitě. Komfortní, moderní a zároveň citlivě zasazená do tohoto prostředí.

Průběh stavby
Návštěvy domů

Mladá rodina si postavila dům ze starých kontejnerů. Nejlepší na tom je, že to není ani znát

Mladá rodina se rozhodla pro netradiční projekt rodinného domu, který vznikl ze čtyř lodních kontejnerů. Toto originální řešení nabízí nejen ekologické a ekonomické výhody, ale také jedinečný design a atmosféru.

Dům je zapuštěn do svahu
Návštěvy domů

Netradiční dům u Kolína vyřešil otázku denního světla. Dolní podlaží si natočili tak, aby se k nim i večer dostalo sluneční světlo

Základními odrazovými prvky návrhu tohoto domu u Kolína byla hlavní jižní orientace a svažitost pozemku, přístup na pozemek z horní severní strany, upřednostňované výhledy a pohledy od jihovýchodu až po jihozápad a kvalitativně různorodé okolí směrem na západ a sever.

Obývací pokoj
Návštěvy domů

Rodina zrekonstruovala dům z 50. let tak, aby zachovala původní prvky a spojila je s moderními. Podařilo se jim to?

Domov, ve kterém se prolíná odhalená historie a progresivní moderna. Přesně tak lze popsat bratislavský dům U Zvonice, vítěze soutěžní přehlídky Interiér roku 2022 v kategorii Rekonstrukce. V něm se díky preciznímu úsilí povedlo odstranit letité nánosy úprav a propojit osobitý ráz původní stavby s působivým designem současné architektury.