Zdravé a chutné jídlo za co nejkratší dobu

Zdravé a chutné jídlo za co nejkratší dobu

Jak potraviny správně upravovat? Vitariánství, tedy přijímání výhradně syrových potravin rostlinného původu, připravovaných pouze do 42° C, tzv. raw food, se stává poměrně rozšířeným způsobem stravování a také určitým životním stylem. Tepelná úprava pokrmů (a to nejen masa) je však důležitá především pro zneškodnění nežádoucích mikroorganismů, například bakterií Salmonely, E. coli, nebo Listérií.

Jak nás nakonec nezaskočily dědovy osmdesátiny

Jak nás nakonec nezaskočily dědovy osmdesátiny

Jsou chvíle, kdy se toho na vás nahrne víc, než unesete. A přesně tehdy nejvíc oceníte, že jste dali na dobré rady kamarádů a nekoupili si lecjakou věc, ale pomocníka, který vás nenechá ve štychu. A platí to vlastně o čemkoli – od kánoe přes boty až po nádobí a třeba i to, s čím uklízíte.

V kuchyňském nábytku je kladen důraz na nadčasový styl

V kuchyňském nábytku je kladen důraz na nadčasový styl

V současné době se selský styl přesouvá do rekreačních chat a v rodinných domech se do popředí prodírá nadčasový styl, jemuž na chuť přichází všechny věkové generace. Ačkoliv si nedokážete svou babičku spojit s minimalistickou kuchyní, měli byste uvolnit uzdu své fantazie. Prarodiče a rodiče lamentují nepraktičnost starodávných kuchyní, a proto se nebrání modernímu řešení.

Chladíme, zavařujeme, uskladňujeme

Chladíme, zavařujeme, uskladňujeme

Téma správného uchovávání potravin je aktuální nejen v létě, obzvláště je-li tak horké, jako bylo to letošní, ale i na podzim, kdy řešíme, co se štědrou nadílkou z přírody. Z krátkodobého hlediska je efektivní uložit úrodu do chladu, pokud si ji však chceme uchovat přes celou zimu, nezbývá než ji zamrazit, nebo ještě lépe zavařit či usušit…