Reklama
Zásady zařizování kuchyní: Žádna kuchyň není malá

Zásady zařizování kuchyní: Žádna kuchyň není malá

Od té doby, co se vaření stalo pro mnohé sdíleným koníčkem, každodenní vášní a příležitostí k večírku, je s kuchyněmi vše jinak. Nestačí kuchyňský prostor důkladně vyměřit, zamyslet se nad jeho maximálním využitím a promyslet, kudy a jak povede pomyslný pracovní trojúhelník. Stejně důležité je sladit se na stejnou vlnu.

Kuchyň a jídelna v ocelovém hávu

Kuchyň a jídelna v ocelovém hávu

Kuchyň a jídelna s čistými tvary v ocelovém hávu budou nevšední a nadčasové. Charakteristické je pro ně masivní dřevo, doplňky výrazných barev a třešničkou na dortu jsou dominantní industriální svítidla.

Jak využít každý centimetr v kuchyni

Jak využít každý centimetr v kuchyni

Kuchyň v malém prostoru je útulná a příjemná. Na to, abyste se tak v ní cítili, je potřeba propojit její vizuální stránku s funkčností. Řešením je pečlivé plánování, dobrý výběr nábytku a doplňků tak, abyste využili každý centimetr.

Jak uspořádat a vybavit moderní kuchyň

Jak uspořádat a vybavit moderní kuchyň

Kuchyň už nebývá striktně oddělenou místností, sloužící výhradně k přípravě jídel, ale často je součástí jídelny nebo obývacího pokoje. Je to prostor, kde se žije, kde spolu rodina tráví většinu času. Dbejte proto na kvalitu zvolených materiálů i na estetický výběr kuchyňských a jídelních doplňků.

Zdravé a chutné jídlo za co nejkratší dobu

Zdravé a chutné jídlo za co nejkratší dobu

Jak potraviny správně upravovat? Vitariánství, tedy přijímání výhradně syrových potravin rostlinného původu, připravovaných pouze do 42° C, tzv. raw food, se stává poměrně rozšířeným způsobem stravování a také určitým životním stylem. Tepelná úprava pokrmů (a to nejen masa) je však důležitá především pro zneškodnění nežádoucích mikroorganismů, například bakterií Salmonely, E. coli, nebo Listérií.

Jak nás nakonec nezaskočily dědovy osmdesátiny

Jak nás nakonec nezaskočily dědovy osmdesátiny

Jsou chvíle, kdy se toho na vás nahrne víc, než unesete. A přesně tehdy nejvíc oceníte, že jste dali na dobré rady kamarádů a nekoupili si lecjakou věc, ale pomocníka, který vás nenechá ve štychu. A platí to vlastně o čemkoli – od kánoe přes boty až po nádobí a třeba i to, s čím uklízíte.