
Chutné pikantní recepty, které zahřejí a podpoří naše zdraví
Patříte mezi milovníky pálivých jídel, a tak jména jako Carolina Reaper, Habanero či Jalapeňos pro vás nejsou španělskou vesnicí? V tom případě vás potěšíme recepty na vynikající pikantní pokrmy z pálivých papriček, které nejenže díky své pálivosti tělo doslova zahřejí, ale v určité míře také podpoří naši imunitu.

Ohřívání zbytkových jídel může ohrozit vaše zdraví. Vyhněte se při tom nejčastějším chybám!
Zbytky z připravených jídel mohou být záchranným lanem, když nevíte, co máte uvařit, nemáte čas nebo nové potraviny. Zužitkovat jídla, která jste vařili dny předtím, do posledního zbytku je nejen ekologické, ale i ekonomické. Avšak je třeba vědět, jak na to, a naučit se umění přihřívat zbytky jídla.

Sezóna chřipek a nachlazení je tu. Vyzkoušejte vitamínové shoty pro podporu imunity, které skutečně fungují!
Pokud váš imunitní systém funguje normálně, tím menší je pravděpodobnost, že onemocníte, a naopak v případě onemocnění se rychleji zotavíte. Abyste se ujistili, že je váš imunitní systém v nejlepší kondici, vyplatí se přemýšlet o tom, co do svého těla dáváte. Proto jsme pro vás připravili 5 chutných nápojů, které vám pomohou získat živiny, jež vaše tělo potřebuje k podpoře imunitního systému.

Znáte nejjednodušší způsob, jak oloupat a nasekat česnek? Šéfkuchaři používají osvědčenou techniku, která vám přípravu česneku výrazně urychlí
Ať už připravujete kuřecí maso, dušenou zeleninu, karbanátky, marinádu, nebo dresink – česnek udělá každé jídlo ještě chutnějším. Nemluvě o tom, že je plný zdraví prospěšných látek. Jediným problémem je jeho loupání. Tenké vrstvy slupek se neodstraňují nejsnáze, naštěstí i na to vymysleli šikovní kuchaři zjednodušení.

Poznejte užitečné způsoby, jak zužitkovat slupky z cibule a česneku. Možná vás překvapí, na co všechno se dají použít!
Určitě jste už zaznamenali trend co nejlépe zužitkovat každou část rostlin, ovoce a zeleniny. Říká se tomu i vaření „od kořene po stonek“, při kterém žádná část nevyjde nazmar. I naše prababičky to velmi dobře věděly – za jejich časů bylo nemyslitelné vyhodit jakoukoliv část zeleniny – všechno použily. Víte o tom, že i „papírové“ slupky z cibule a česneku vám mohou dobře posloužit?

5 nejčastějších chyb při pečení, které mohou zničit vaše koláče, zákusky či dorty
Určitě chcete, aby vaše příprava koláčů a zákusků dopadla na výbornou. Bohužel ne vždy je tomu tak a i ten nejlepší kuchař má právo na omyl. Znáte nejčastější chyby při pečení? Těmto se vyplatí (i dá) předem vyhnout!

Znáte test čerstvosti vajíček? Víte, jak se mají správně skladovat a jak dlouho vám doma vydrží?
Vajíčka by měla být v každé lednici. Uděláte z nich rychlý a výživný pokrm na snídani či na svačinu, potřebujete je při zapékání, pečení, do večerní omelety se zeleninou. Dalším kladem je, že při dobrém skladování vydrží dlouho, i když ne neomezeně. Jak dlouho tedy vajíčka opravdu vydrží? Jak zjistit, zda jsou stále v pořádku?

Jak si můžete upéci dokonalou pizzu s křupavým základem
Je-li ve vaší rodině pizza jedním z nejoblíbenějších jídel, určitě vás už napadlo udělat si ji doma. A možná jste už i několik způsobů přípravy vyzkoušeli. Ať ano, nebo ne, máme pro vás několik tipů, jak si můžete upéci dokonalou pizzu s křupavým základem, výbornou omáčkou a bohatým obložením podle vašich chutí.

Vydatné houbové polévky, které vás v zimě zahřejí i zasytí
Hustá jídla ze sušených hub jsou během těchto chladných dnů ideálním obědem i večeří. Připravte si bohatou polévku, v níž budou zastoupeny všechny důležité složky živin. Zahřejí, zasytí, dodají vitamíny a minerály. Jídlem „z jednoho hrnce“ ušetříte čas i energii. Vyzkoušejte některý z našich tří zimních houbových receptů.

Skvělý recept na podporu imunity a boj proti virům? Léčivý sirup z černého bezu
Černý bez se po staletí používá jako lék proti nachlazení a chřipce. Zvyšuje imunitu a je silným prostředkem k léčbě virových infekcí. Vyzkoušejte recept na bezový sirup, který podpoří vaše zdraví a stojí podstatně méně než sirupy z obchodu či lékárny.