Listová kapusta
Kromě kadeřávku a růžičkové kapusty je velmi odolná i takzvaná listová kapusta. Její bublinaté doširoka rozložené listy jsou jemnější než u kadeřávku, chutí se více podobají hlávkové kapustě. Je ale daleko vyšší, často má i […]
Kromě kadeřávku a růžičkové kapusty je velmi odolná i takzvaná listová kapusta. Její bublinaté doširoka rozložené listy jsou jemnější než u kadeřávku, chutí se více podobají hlávkové kapustě. Je ale daleko vyšší, často má i více než jeden metr. Jde o mrazuvzdorný druh, na záhonu vydrží až do konce února. Snáší dobře vítr, mráz i dlouhotrvající deště, nehnije a nevyvrací se. Osivo najdete v nabídce zahradních center pod názvem listová nebo i toskánská kapusta. Italská kuchyně si totiž její listy velmi oblíbila do salátů. U nás je k dostání odrůda ´Nero di Toscana´. Nejlepší úrodu dává ve středně těžké hlinité půdě s dostatkem vláhy. Vysévá se na záhon v dubnu.