Připravte se na roubování
Pokud nyní odebíráte rouby peckovin nebo jádrovin, skladujte je tak, aby do jara nevyschly, zůstaly živé a nenarašené. Zabalte je a skladujte ve sklepě při teplotách mezi dvěma až pěti stupni, stejné podmínky máte i […]
Pokud nyní odebíráte rouby peckovin nebo jádrovin, skladujte je tak, aby do jara nevyschly, zůstaly živé a nenarašené. Zabalte je a skladujte ve sklepě při teplotách mezi dvěma až pěti stupni, stejné podmínky máte i v chladničce, kam je můžete též dát. Lze je i zapíchnout do vlhkého písku nebo pilin v nádobách. Pro menší počet roubů stačí i seříznutá krabice od džusu nebo pet láhev. Rouby silné asi jako tužka se odebírají, když není venku mráz, měly by mít jen listové, nikoli květní pupeny.
Kategorie:
Zahrada
Sdílejte článek