Soutěž o balíček od Dr.Oetkera pro 5 výherců!
Web www.floranazahrade.cz pro vás připravil VÁNOČNÍ SOUTĚŽ. Soutěžte s námi v klasických týdenních soutěžích na našem webu od 30.listopadu do 27.prosince. Poté ze všech soutěžících vybereme jednoho, který získá vánoční cenu – termosku od firmy […]
Web www.floranazahrade.cz pro vás připravil VÁNOČNÍ SOUTĚŽ.
Soutěžte s námi v klasických týdenních soutěžích na našem webu od 30.listopadu do 27.prosince. Poté ze všech soutěžících vybereme jednoho, který získá vánoční cenu – termosku od firmy Vaše DEDRA.
Správná odpověď: 35%.
Výherci: Aneta Koubová z Hradce Králové, Helena Volrábová z Prahy, Veronika Ziková z Lomnice, Kamil Houžvic z Děčína a Roman Stopka z Kuřimi. Gratulujeme!
Dr.Oetker nabízí širokou škálu kvalitních výrobků na pečení a zdobení cukroví i vánočního pečiva. Všechny výrobky jsou navrženy tak, aby práce s nimi byla co nejjednodušší a pečení cukroví bylo pro celou rodinu zábavou. Pokud nemáte na pečení moc času nebo nechcete ingredience složitě vážit a zkoušet nové recepty, pak si vyberte některou z oblíbených směsí od Dr.Oetkera. Toto cukroví se vám zaručeně povede a díky kvalitním surovinám bude i báječně chutnat.
Dr.Oetker vydává každým rokem velký nástěnný kalendář s 12 originálními a ještě nikde nepublikovanými recepty na sladké moučníky. Přehledný kalendář s recepty a velkými fotografiemi moučníků vás bude inspirovat po celý rok. Upečete podle nich skvělý narozeninový dort, výtečný nedělní moučník i sladký zákusek k odpolední kávě.
Všechny recepty byly pečlivě vyzkoušené ve Zkušební kuchyni Dr.Oetker. Pokud dodržíte předepsanou recepturu a uvedený přesně popsaný postup, moučník se vám zaručeně povede.
Součástí kalendáře jsou tentokrát jmenovky na dezert a kroužky na ubrousky pro vaši rodinnou oslavu, které si jednoduše vystřihnete a na konci spojíte.
Každý recept si můžete vystřihnout a dát do jakéhokoliv šanonu nebo si objednejte speciální šanon na recepty od Dr.Oetkera. Recept má po vystřižení velikost A5.
Pokud nebudete mít štěstí v naší soutěži, můžete si kalendář objednat přes webové stránky www.eshop.oetker.cz
Inspirovat se můžete také recepty, které pro vás připravili v kuchyni Dr.Oetkera. Vyzkoušejte skvělý Makovo-marcipánový dort, Šneky s brusinkovou náplní nebo Hvězdičky se sněhovou čepicí.
Makovo-marcipánový dort
Náročnost: jednoduché
Doba přípravy: asi 60 minut
Doba pečení: asi 30 minut
Doba odležení: asi 2 hodiny
Vystačí na: asi 16 kusů
Přísady:
Na těsto:
-
4 vejce
-
100 g cukru
-
100 g mletého máku
-
100 g hladké mouky
-
50 g Gustinu jemného kukuřičného škrobu Dr.Oetker
-
½ balíčku Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker
Na náplň:
-
200 g malinového džemu
-
600 ml vychlazené smetany ke šlehání
-
60 g cukru
-
2 balíčky Vanilínového cukru Dr.Oetker
-
1 balíček Želatinového ztužovače Dr.Oetker
-
100 ml vlažné vody
Na obložení a ozdobení:
-
1 balíček Marcipánu Dr.Oetker
-
1 zarovnanou PL malinového džemu
Ještě potřebujeme:
-
dortovou formu (Ø 26 cm)
-
papír na pečení
Příprava:
-
Na přípravu těsta vyšleháme vejce s cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni minuty do pěny. Vmícháme mák. Mouku smícháme se škrobem a kypřicím práškem, přidáme do vaječné hmoty a krátce promícháme. Těsto nalijeme do formy vyložené papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Elektrická trouba: 180 °C
Horkovzdušná trouba: 160 °C
Plynová trouba: stupeň 3
Doba pečení: asi 30 minut
-
Okraj formy uvolníme a korpus necháme vychladnout. Odstraníme papír na kterém se korpus pekl. Korpus jednou podélně rozřízneme. Spodní část korpusu umístíme na podnos, nasadíme očištěný okraj formy a potřeme džemem.
-
Na přípravu náplně ušleháme smetanu s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Želatinový ztužovač připravíme podle návodu na obale s vodou a ihned vmícháme do šlehačky. ¾ krému naneseme na spodní korpus a uhladíme. Přiložíme vrchní část a zlehka přitlačíme. Povrch dortu potřeme zbylým krémem. Dort uložíme na 2 hodiny do chladničky.
-
Na obložení vyválíme marcipán do tvaru kruhu tak, abychom pokryli celý dort. Okraj formy uvolníme a odstraníme. Marcipán položíme na dort a po stranách mírně přitlačíme. Džem naplníme do sáčku, odstřihneme malý růžek a dort ozdobíme. Uchováváme v chladu.
TIP: ČR: Pro intenzivnější vanilkovou vůní přidejte do těsta ½ KL Vanilkového aroma Dr.Oetker.
Doba přípravy: asi 25 minut
Doba pečení: asi 10 minut
Vystačí na: asi 80 kusů
Na náplň:
♦125 g nasekaných sušených brusinek
♦50 g mletých mandlí
♦80 g nasekané hořké čokolády
♦1 vejce
♦1 balíček Skořicového cukru Dr.Oetker
Na těsto:
♦375 g hladké mouky
♦150 g cukru
♦1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker
♦1 vejce
♦180 g změklého másla nebo margarínu
♦2 PL vody
♦2 zarovnané KL kakaa
Ještě potřebujeme:
2 plechy na pečení (30 x 40 cm)
1. Na přípravu náplně v míse vařečkou smícháme brusinky s mandlemi, čokoládou, vejcem a skořicovým cukrem.
2. Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s cukrem, vanilínovým cukrem, vejcem, máslem nebo margarínem a vodou a ručně vypracujeme dohladka. Těsto rozdělíme na poloviny a do jedné zapracujeme kakao. Na pomoučené pracovní ploše vyválíme světlé i tmavé těsto na pláty 20 x 10 cm. Světlé těsto položíme na tmavé těsto, přitiskneme a opatrně rozválíme na obdélník 40 x 20 cm. Na těsto naneseme náplň a uhladíme. Podélně rozřízneme a každý obdélník zvlášť srolujeme. Uložíme na 1 hodinu do chladničky.
3. Rolády nakrájíme ostrým nožem na plátky o tloušťce 1 cm a rozložíme na plechy vyložené papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Elektrická trouba: 200 °C
Horkovzdušná trouba: 180 °C
Plynová trouba: stupeň 4
Doba pečení: asi 10 minut
4. Šneky necháme vychladnout.
TIPY:
Hořkou čokoládu lze nahradit jiným druhem čokolády.
V dobře uzavřené nádobě můžeme šneky uchovávat 3 týdny.
Doba přípravy: asi 20 minut
Doba pečení: asi 15 minut
Vystačí na: asi 40 kusů
Na těsto:
♦ 3 bílky
♦ 250 g prosátého moučkového cukru
♦ ½ KL Aroma mandlového Dr.Oetker
♦ 300 g mletých mandlí
♦ 25 g prosátého kakaa
Na ozdobu:
♦ 1 balíček Polevy tmavé Dr.Oetker
Ještě potřebujeme:
2 plechy na pečení (30 x 40 cm)
elektrický ruční šlehač
formičku ve tvaru hvězdičky (Ø 5 cm)
1. Na přípravu těsta v míse vyšleháme bílky elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Postupně zašleháme cukr a aroma. Odebereme 5 PL sněhu na potření hvězdiček. Mandle smícháme s kakaem a na nejnižším stupni krátce zašleháme do sněhu.
2. Na pracovní ploše posypané moučkovým cukrem těsto rozválíme na plát o tloušťce asi 0,5 cm. Formičkou vykrajujeme hvězdičky a přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Hvězdičky potřeme pomocí lžičky sněhem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Elektrická trouba: 140 °C
Horkovzdušná trouba: 120 °C
Plynová trouba: stupeň 1
Doba pečení: asi 15 minut
3. Hvězdičky necháme vychladnout.
4. Polevu připravíme podle návodu na obale, odstřihneme malý růžek a hvězdičky ozdobíme.
TIPY:
20 g moučkového cukru můžeme nahradit 1 balíčkem Skořicového cukru Dr.Oetker.
V dobře uzavřené nádobě můžeme hvězdičky uchovávat 2 týdny.
Soutěžní otázka:
Kolik procent kakaa obsahuje Poleva De Luxe Dr.Oetker?
[form 130 „Soutěž 49“]Pět z vás, kteří správně odpoví, dostanou balíček výrobků Dr.Oetkera. Pravidla soutěže:Podmínkou účasti v soutěži je vaše registrace a odpověď na soutěžní otázku, kterou zasílejte do 13.12.2015. Vyhodnocení soutěže proběhne 14.12.2015.
Zasláním vašich údajů nám zároveň dáváte souhlas, abychom v případě výhry zveřejnili vaše jméno na našich internetových stránkách. Děkujeme!
Další podmínky soutěže najdete zde.Informace o partnerovi soutěže najdete na: www.oetker.cz