Udělejte si hrabanku
Nejen na vřesoviště, k azalkám nebo dalším kyselomilným rostlinám, ale i k borůvkám a brusinkám potřebujete hrabanku. Připravit si ji můžete kdykoli, i v zimě. Potřebujete jehličí nejen klasických stromů, ale i často pěstovaných tújí, jalovce a zeravy. […]
Nejen na vřesoviště, k azalkám nebo dalším kyselomilným rostlinám, ale i k borůvkám a brusinkám potřebujete hrabanku. Připravit si ji můžete kdykoli, i v zimě. Potřebujete jehličí nejen klasických stromů, ale i často pěstovaných tújí, jalovce a zeravy. Doporučuje se proložit trochou půdy, která váže vodu a přinese mikroorganismy potřebné pro rozklad. Vše kompostujte v menší překryté ohrádce, ovšem nemíchejte a nepřehazujte. Rozklad trvá dva roky a urychlit se nedá. Hrabankový substrát má výrazně kyselé pH mezi 3,5 – 4,5.