Soutěž o 3x balíček od Dr.Oetkera nejen na velikonoční pečení a zdobení!
Správná odpověď: z kvalitní extra hořké čokolády.Výherci: Petra Hrudková z Trutnova, Jana Rybáková ze Světlé a Iveta Chaloupková z Rumburka. Gratulujeme! Mazance, beránky, vajíčka na spoustu způsobů, jidášky a další velikonoční dobroty upečete a nazdobíte s produkty […]
Správná odpověď: z kvalitní extra hořké čokolády.Výherci: Petra Hrudková z Trutnova, Jana Rybáková ze Světlé a Iveta Chaloupková z Rumburka. Gratulujeme!
Mazance, beránky, vajíčka na spoustu způsobů, jidášky a další velikonoční dobroty upečete a nazdobíte s produkty od Dr.Oetkera. Abyste to měli letos jednodušší, můžete si zasoutěžit a vyhrát balíček s výrobky, se kterými připravíte skvělé sladké dobroty. Nevíte, čím byste letos překvapili koledníky? Inspirujte se našimi recepty na ořechový dort se zajíčky, na pomlázky z kynutého těsta nebo na velikonoční vajíčka z lineckého těsta.
Co ve výherním balíčku najdete?
+ Buchty. Balení obsahuje směs na přípravu těsta a sušené droždí. Stačí přidat pouze vodu a olej. Ze směsi na buchty můžete připravit nejen klasické buchty plněné různými náplněmi, ovocné koláče, záviny či řezy na plech, ale i velikonoční mazanec.
+ Směs na přípravu citrónových řezů, pomocí které rychle a jednoduše upečete vláčný, nadýchaný a voňavý moučník.
+ Čokoládová srdíčka z vysoce kvalitní extra hořké čokolády, která budou originální ozdobou na vašem moučníku. Dekorace je ideální na zdobení dortů, cupcakes, drobného pečiva, dezertů, šlehačky i zmrzliny.
+ Gelové potravinářské barvy, které se používají k obarvení těsta, krémů, krémových náplní, fondánu i marcipánu.
A spoustu dalších produktů na pečení a zdobení – marcipán, fondán, čokoládová písmenka a číslice, polevy, barevné cukrové zdobení a dvě novinky – Red velvet dort a Tubičky gelové třpytivé.
Pro inspiraci přinášíme recept na pomlázky z kynutého těsta
Pomlázky z kynutého těsta
12 porcíDoba přípravy: asi 20 minutDoba kynutí: 65-80 minutDoba pečení: asi 20 minut
Přísady:Na těsto:1 balení Buchet Dr.Oetker1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker200 ml vlažného mléka150 g rozpuštěné zchladlé Hery2 zarovnané PL medunastrouhaná kůra z ½ chemicky neošetřeného citrónu1 KL Rumového aroma Dr.Oetker
Na potření a posypání:1 vejce1 balíček Skořicového cukru Dr.Oetker
Ještě potřebujeme:plech na pečenípapír na pečeníštětec nebo mašlovačku
Příprava:
1. Na přípravu těsta smícháme v míse směs na buchty a droždí (je součástí balení), vanilínový cukr, mléko, Heru, med, kůru a aroma. Ručně vypracujeme hladké těsto tak, aby se nelepilo na stěnu nádoby. Povrch těsta zaprášíme moukou, zakryjeme utěrkou a necháme na teplém místě na 45 až 60 minut vykynout.
2. Vykynuté těsto vyklopíme na vál a rozdělíme na 12 částí. Každou část rozdělíme na 3 díly a z každého utvoříme váleček dlouhý 25 cm. Vždy 3 válečky spleteme do copánku, přičemž 2 cm necháme nedopletené. Nožem konce seřízneme a ze zbylého těsta vyválíme slabý váleček, kterým ovážeme pomlázku (viz fotografie). Položíme na plech vyložený papírem na pečení a necháme na teplém místě ještě 20 minut kynout. Poté potřeme pomocí štětce nebo mašlovačky rozšlehaným vejcem a posypeme skořicovým cukrem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.
Elektrická trouba: 190°CHorkovzdušná trouba: 170°CPlynová trouba: stupeň 3-4Doba pečení: asi 20 minut
TIP: Sušené pekařské droždí Dr.Oetker ve směsi na Buchty je baleno v ochranné atmosféře, aby si zachovalo svou vysokou kvalitu a zaručilo dokonalé vykynutí.
Soutěžní otázka:Z čeho jsou vyrobena Čokoládová srdíčka Dr.Oetker?nápovědu najdete na: www.oetker.cz[form 199 „Soutěž 118“]Tři z vás, kteří správně odpoví, dostanou balíček výrobků Dr.Oetkera.Pravidla soutěže:Podmínkou účasti v soutěži je vaše registrace a odpověď na soutěžní otázku, kterou zasílejte do 9.4.2017. Vyhodnocení soutěže proběhne 10.4.2017.
Zasláním vašich údajů nám zároveň dáváte souhlas, abychom v případě výhry zveřejnili vaše jméno na našich internetových stránkách. Děkujeme!
Další podmínky soutěže najdete zde.Informace o partnerovi soutěže najdete na: www.oetker.cz
UložitUložit