Oetker2_nahled.jpg

Soutěž o 5x balíček od Dr.Oetkera, ve kterém najdete nejen jarní novinky

19. 03. 2017
Diskuze (0)
Sdílet

Správná odpověď: 3. Výherci: Kateřina Pilcová z Prahy, Saša Znaménková z České Třebové, Radim Braněk, Vlasta Pecinová z Loun a Regina Ságlová z Třebíče. Gratulujeme! Dr.Oetker uvádí každým rokem na trh několik krásných novinek, pomocí […]

Správná odpověď: 3.

Výherci: Kateřina Pilcová z Prahy, Saša Znaménková z České Třebové, Radim Braněk, Vlasta Pecinová z Loun a Regina Ságlová z Třebíče. Gratulujeme!

Dr.Oetker uvádí každým rokem na trh několik krásných novinek, pomocí kterých snadno a rychle upečete a nazdobíte báječné sladké dobroty nebo připravíte lahodné dezerty. V naší soutěži můžete vyhrát tři úplně nové výrobky – směs na přípravu Red velvet dortu, neonové zdobící tubičky a dezertní specialitu Mousse au Chocolat. Ve výherním balíčku najdete i další produkty na pečení a zdobení.

+ Red velvet dort. Díky této vyvážené směsi z kvalitních surovin se vám světová specialita povede pokaždé a také bude báječně chutnat. Podle návodu je možné do něho připravit několik druhů krémů.

+ Neonové gelové zdobící tubičky vytvoří na vašem dortu, muffinu či zákusku působivý třpytivý nápis nebo obrázek. Jedno balení obsahuje tři zdobící tubičky trendových barev: třpytivá růžová, třpytivá fialová a třpytivá tyrkysová. Tubičky se výborně drží, mají tenké zakončení, proto se s nimi lehce zdobí, píše a kreslí.

+ Nadýchaný francouzský čokoládový dezert Mousse au Chocolat Dr.Oetker má plnou a výraznou chuť pravého kakaa. Je vyrobený z kvalitních surovin bez použití palmového tuku. Tento lehký dezert potěší hlavně milovníky čokolády, ale také všechny, kteří si chtějí dopřát něco sladkého. Díky plné a výrazné kakaové chuti jedna porce zcela uspokojí chuť na sladké.

Příprava Mousse au Chocolat Dr.Oetker: Obsah balení vyšleháte se 150 ml vychlazeného mléka a necháte 2 hodiny tuhnout v lednici.


Pro inspiraci vám přinášíme pár receptů:

Jarní dort

Doba přípravy: asi 40 minutDoba pečení: asi 25 minutVystačí na: asi 16 porcí

Přísady:Na těsto:2 bílky100 g cukru2 žloutky50 ml oleje50 ml vlažné vody100 g polohrubé mouky1 zarovnaná KL Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker

Na náplň:250 g polotučného tvarohu30 g moučkového cukru1 balíček Smeta-fixu Dr.Oetker200 g zakysané smetany3 ks kiwi

Na ozdobení:1 balíček Cukrárenského želé žlutého Dr.Oetker2-3 PL cukru500 ml vody200 ml smetany ke šlehání1 balíček Smeta-fixu Dr.Oetker1 ks kiwi

Ještě potřebujeme:dortovou formu (ø 26 cm)elektrický ruční šlehačcukrářský sáček s řezanou trubičkou

Příprava:

  1. Na přípravu těsta v míse vyšleháme bílky s cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Postupně na nejnižším stupni zašleháme žloutky, olej, vodu a mouku smíchanou s kypřicím práškem. Těsto rozetřeme do vymazané a moukou vysypané formy. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °CHorkovzdušná trouba: 160 °CPlynová trouba: stupeň 3Doba pečení: asi 25 minut

  1. Korpus ve formě necháme vychladnout.

  2. Na přípravu náplně v míse metličkou vymícháme tvaroh s cukrem, Smeta-fixem a zakysanou smetanou dohladka. Náplň rovnoměrně naneseme na korpus a uložíme do chladničky.

  3. Na ozdobení připravíme v kastrůlky želé s cukrem a vodou podle návodu na obale a za občasného míchání necháme zchladnout.

  4. Ovoce nakrájíme na plátky a rozložíme na náplň. Zalijeme vlažným želé a uložíme asi na 1 hodinu do chladničky.

  5. Na ozdobení vyšleháme smetanu se Smeta-fixem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Šlehačkou naplníme cukrářský sáček a dort ozdobíme.

Tip: Kiwi můžeme nahradit jiným tropickým ovocem např. ananasem nebo mangem.


Zaječí sněm

Počet kusů: 10Doba přípravy: asi 20 minutDoba pečení: asi 50 minut

Přísady:Na těsto:1 balíček Polevy tmavé Dr.Oetker150 g změklého másla nebo margarínu150 g cukru1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetkeršpetka soli½ KL Mandlového aroma Dr.Oetker3 vejce150 g hladké mouky1 zarovnaná KL Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker50 g mletých mandlí

Na ozdobení:1 balíček Polevy tmavé Dr.Oetker1 zarovnaná KL kakaa150 g Marcipánu Dr.Oetker1 balení Tubiček na zdobení Dr.Oetkerplátky mandlí

Ještě potřebujeme:formu na srnčí hřbet (30 x 11 cm)papír na pečenístruhadlo

Příprava:

  1. Na přípravu těsta nastrouháme na hrubém struhadle polevu. Máslo nebo margarín, cukr, vanilínový cukr, sůl a aroma vyšleháme elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni do pěny, postupně po jednom přidáváme vejce. Smícháme mouku, kypřicí prášek, mandle, nastrouhanou polevu a zlehka vmícháme do vaječné směsi.

  1. Těsto uhladíme do formy vyložené papírem na pečení, vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °CHorkovzdušná trouba: 160 °CPlynová trouba: stupeň 3

Doba pečení: asi 50 minut

Po upečení necháme moučník mírně zchladnout a vyklopíme z formy.

  1. Na ozdobení rozpustíme polevu podle návodu na obale, moučník polijeme a necháme zatuhnout.

  1. Prosátým kakaem obarvíme 120 g marcipánu, který rozdělíme na 10 dílů. Z každého dílu vytvoříme kuličku jako zaječí hlavičku. Ze zbytku marcipánu vymodelujeme mašličky pro zajíčky. Hlavičky a mašličky ozdobíme tubičkami, vytvoříme ouška z plátků mandlí. Tubičkou vše přilepíme na moučník.


Pudingové řezy

Doba přípravy: 20 minutSložitost přípravy: 1

Přísady:Na těsto:3 vejce150 g cukru1balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker100 ml oleje300 g polohrubé mouky1balíček Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker200 ml mléka

Na puding:500 ml mléka1 balíček Pudingu Originál s čokoládovou příchutí Dr.Oetker3 zarovnané PL cukru

Na ozdobení:600 g zakysané smetany1balíček Vanilkového cukru Dr.Oetker1 kokosová čokoláda Margot

Ještě potřebujeme:

plech na pečení 30 x 40 cm

Příprava:

  1. Na přípravu těsta vyšleháme ručním elektrickým šlehačem žloutky s cukrem a vanilínovým cukrem do pěny, zlehka ručně vmícháme olej, mouku smíchanou s kypřicím práškem. Nakonec přidáme mléko a z bílků ušlehaný tuhý sníh. Vymícháme hladké těsto.

  2. Těsto rozetřeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Z mléka, pudingového prášku a cukru uvaříme puding, který necháme mírně zchladnout. Vlažný puding nepravidelně nalijeme na těsto. Dáme péct.

Elektrická trouba: 190°C předehřátáHorkovzdušná trouba: 170°C předehřátáPlynová trouba: střední stupeň předehřátáDoba pečení asi 20 minut.

  1. Po upečení necháme moučník zchladnout a potřeme jej zakysanou smetanou s vanilkovým cukrem.

  2. Čokoládu nastrouháme nahrubo a posypeme povrch moučníku. Vložíme na 1 hodinu do chladničky ztuhnout.


Soutěžní otázka:

Kolik tubiček obsahuje balení Tubičky neonové gelové Dr.Oetker?

Nápovědu najdete na www.oetker.cz

[form 197 „Soutěž 116“]Pět z vás, kteří správně odpoví, dostanou balíček od Dr.Oetkera.Pravidla soutěže:Podmínkou účasti v soutěži je vaše registrace a odpověď na soutěžní otázku, kterou zasílejte do 26.3.2017. Vyhodnocení soutěže proběhne 9.4.2017.

Zasláním vašich údajů nám zároveň dáváte souhlas, abychom v případě výhry zveřejnili vaše jméno na našich internetových stránkách. Děkujeme!

Další podmínky soutěže najdete zde.Informace o partnerovi soutěže najdete na www.oetker.cz   Uložit

Kategorie: Novinky
Tagy: Flóra na zahradě
Sdílejte článek

Diskuze