Kalendar.jpg

Soutěž o balíček od Dr.Oetkera pro 5 výherců!

06. 12. 2015
Diskuze (0)
Sdílet

Web www.floranazahrade.cz pro vás připravil VÁNOČNÍ SOUTĚŽ. Soutěžte s námi v klasických týdenních soutěžích na našem webu od 30.listopadu do 27.prosince. Poté ze všech soutěžících vybereme jednoho, který získá vánoční cenu – termosku od firmy […]


Web www.floranazahrade.cz pro vás připravil VÁNOČNÍ SOUTĚŽ.

Soutěžte s námi v klasických týdenních soutěžích na našem webu od 30.listopadu do 27.prosince. Poté ze všech soutěžících vybereme jednoho, který získá vánoční cenu – termosku od firmy Vaše DEDRA.


Správná odpověď: 35%.

Výherci: Aneta Koubová z Hradce Králové, Helena Volrábová z Prahy, Veronika Ziková z Lomnice, Kamil Houžvic z Děčína a Roman Stopka z Kuřimi. Gratulujeme!

Dr.Oetker nabízí širokou škálu kvalitních výrobků na pečení a zdobení cukroví i vánočního pečiva. Všechny výrobky jsou navrženy tak, aby práce s nimi byla co nejjednodušší a pečení cukroví bylo pro celou rodinu zábavou. Pokud nemáte na pečení moc času nebo nechcete ingredience složitě vážit a zkoušet nové recepty, pak si vyberte některou z oblíbených směsí od Dr.Oetkera. Toto cukroví se vám zaručeně povede a díky kvalitním surovinám bude i báječně chutnat.

Kalendar_Peceme_s_laskou_2015Dr.Oetker vydává každým rokem velký nástěnný kalendář s 12 originálními a ještě nikde nepublikovanými recepty na sladké moučníky. Přehledný kalendář s recepty a velkými fotografiemi moučníků vás bude inspirovat po celý rok. Upečete podle nich skvělý narozeninový dort, výtečný nedělní moučník i sladký zákusek k odpolední kávě.

Všechny recepty byly pečlivě vyzkoušené ve Zkušební kuchyni Dr.Oetker. Pokud dodržíte předepsanou recepturu a uvedený přesně popsaný postup, moučník se vám zaručeně povede.

Součástí kalendáře jsou tentokrát jmenovky na dezert a kroužky na ubrousky pro vaši rodinnou oslavu, které si jednoduše vystřihnete a na konci spojíte.

Každý recept si můžete vystřihnout a dát do jakéhokoliv šanonu nebo si objednejte speciální šanon na recepty od Dr.Oetkera. Recept má po vystřižení velikost A5.

Pokud nebudete mít štěstí v naší soutěži, můžete si kalendář objednat přes webové stránky www.eshop.oetker.cz

Inspirovat se můžete také recepty, které pro vás připravili v kuchyni Dr.Oetkera. Vyzkoušejte skvělý Makovo-marcipánový dort, Šneky s brusinkovou náplní nebo Hvězdičky se sněhovou čepicí.

Makovo-marcipanovy_dort_low

Makovo-marcipánový dort

Náročnost: jednoduché

Doba přípravy: asi 60 minut

Doba pečení: asi 30 minut

Doba odležení: asi 2 hodiny

Vystačí na: asi 16 kusů

Přísady:

Na těsto:

  • 4 vejce

  • 100 g cukru

  • 100 g mletého máku

  • 100 g hladké mouky

  • 50 g Gustinu jemného kukuřičného škrobu Dr.Oetker

  • ½ balíčku Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker

Na náplň:

  • 200 g malinového džemu

  • 600 ml vychlazené smetany ke šlehání

  • 60 g cukru

  • 2 balíčky Vanilínového cukru Dr.Oetker

  • 1 balíček Želatinového ztužovače Dr.Oetker

  • 100 ml vlažné vody

Na obložení a ozdobení:

  • 1 balíček Marcipánu Dr.Oetker

  • 1 zarovnanou PL malinového džemu

Ještě potřebujeme:

  • dortovou formu (Ø 26 cm)

  • papír na pečení

Příprava:

  1. Na přípravu těsta vyšleháme vejce s cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni minuty do pěny. Vmícháme mák. Mouku smícháme se škrobem a kypřicím práškem, přidáme do vaječné hmoty a krátce promícháme. Těsto nalijeme do formy vyložené papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 180 °C

Horkovzdušná trouba: 160 °C

Plynová trouba: stupeň 3

Doba pečení: asi 30 minut

  1. Okraj formy uvolníme a korpus necháme vychladnout. Odstraníme papír na kterém se korpus pekl. Korpus jednou podélně rozřízneme. Spodní část korpusu umístíme na podnos, nasadíme očištěný okraj formy a potřeme džemem.

  2. Na přípravu náplně ušleháme smetanu s cukrem a vanilínovým cukrem elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Želatinový ztužovač připravíme podle návodu na obale s vodou a ihned vmícháme do šlehačky. ¾ krému naneseme na spodní korpus a uhladíme. Přiložíme vrchní část a zlehka přitlačíme. Povrch dortu potřeme zbylým krémem. Dort uložíme na 2 hodiny do chladničky.

  3. Na obložení vyválíme marcipán do tvaru kruhu tak, abychom pokryli celý dort. Okraj formy uvolníme a odstraníme. Marcipán položíme na dort a po stranách mírně přitlačíme. Džem naplníme do sáčku, odstřihneme malý růžek a dort ozdobíme. Uchováváme v chladu.

TIP: ČR: Pro intenzivnější vanilkovou vůní přidejte do těsta ½ KL Vanilkového aroma Dr.Oetker.

Sneci s brusinkovou naplni_lowŠneci s brusinkovou náplní

Doba přípravy: asi 25 minut

Doba pečení: asi 10 minut

Vystačí na: asi 80 kusů

Na náplň:

125 g nasekaných sušených brusinek

♦50 g mletých mandlí

♦80 g nasekané hořké čokolády

♦1 vejce

♦1 balíček Skořicového cukru Dr.Oetker

Na těsto:

♦375 g hladké mouky

♦150 g cukru

♦1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker

♦1 vejce

♦180 g změklého másla nebo margarínu

♦2 PL vody

♦2 zarovnané KL kakaa

Ještě potřebujeme:

2 plechy na pečení (30 x 40 cm)

1. Na přípravu náplně v míse vařečkou smícháme brusinky s mandlemi, čokoládou, vejcem a skořicovým cukrem.

2. Na přípravu těsta v míse smícháme mouku s cukrem, vanilínovým cukrem, vejcem, máslem nebo margarínem a vodou a ručně vypracujeme dohladka. Těsto rozdělíme na poloviny a do jedné zapracujeme kakao. Na pomoučené pracovní ploše vyválíme světlé i tmavé těsto na pláty 20 x 10 cm. Světlé těsto položíme na tmavé těsto, přitiskneme a opatrně rozválíme na obdélník 40 x 20 cm. Na těsto naneseme náplň a uhladíme. Podélně rozřízneme a každý obdélník zvlášť srolujeme. Uložíme na 1 hodinu do chladničky.

3. Rolády nakrájíme ostrým nožem na plátky o tloušťce 1 cm a rozložíme na plechy vyložené papírem na pečení. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 200 °C

Horkovzdušná trouba: 180 °C

Plynová trouba: stupeň 4

Doba pečení: asi 10 minut

4. Šneky necháme vychladnout.

TIPY:

Hořkou čokoládu lze nahradit jiným druhem čokolády.

V dobře uzavřené nádobě můžeme šneky uchovávat 3 týdny.

Hvezdicky_se_snehovou_cepici_lowHvězdičky se sněhovou čepicí

Doba přípravy: asi 20 minut

Doba pečení: asi 15 minut

Vystačí na: asi 40 kusů

Na těsto:

3 bílky

♦ 250 g prosátého moučkového cukru

♦ ½ KL Aroma mandlového Dr.Oetker

♦ 300 g mletých mandlí

♦ 25 g prosátého kakaa

Na ozdobu:

♦ 1 balíček Polevy tmavé Dr.Oetker

Ještě potřebujeme:

2 plechy na pečení (30 x 40 cm)

elektrický ruční šlehač

formičku ve tvaru hvězdičky (Ø 5 cm)

1. Na přípravu těsta v míse vyšleháme bílky elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dotuha. Postupně zašleháme cukr a aroma. Odebereme 5 PL sněhu na potření hvězdiček. Mandle smícháme s kakaem a na nejnižším stupni krátce zašleháme do sněhu.

2. Na pracovní ploše posypané moučkovým cukrem těsto rozválíme na plát o tloušťce asi 0,5 cm. Formičkou vykrajujeme hvězdičky a přeneseme na plech vyložený papírem na pečení. Hvězdičky potřeme pomocí lžičky sněhem. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.

Elektrická trouba: 140 °C

Horkovzdušná trouba: 120 °C

Plynová trouba: stupeň 1

Doba pečení: asi 15 minut

3. Hvězdičky necháme vychladnout.

4. Polevu připravíme podle návodu na obale, odstřihneme malý růžek a hvězdičky ozdobíme.

TIPY:

20 g moučkového cukru můžeme nahradit 1 balíčkem Skořicového cukru Dr.Oetker.

V dobře uzavřené nádobě můžeme hvězdičky uchovávat 2 týdny.


Soutěžní otázka:

Kolik procent kakaa obsahuje Poleva De Luxe Dr.Oetker?

[form 130 „Soutěž 49“]Pět z vás, kteří správně odpoví, dostanou balíček výrobků Dr.Oetkera. Pravidla soutěže:Podmínkou účasti v soutěži je vaše registrace a odpověď na soutěžní otázku, kterou zasílejte do 13.12.2015. Vyhodnocení soutěže proběhne 14.12.2015.

Zasláním vašich údajů nám zároveň dáváte souhlas, abychom v případě výhry zveřejnili vaše jméno na našich internetových stránkách. Děkujeme!

 Další podmínky soutěže najdete zde.Informace o partnerovi soutěže najdete na: www.oetker.cz

Kategorie: Novinky
Tagy: Flóra na zahradě
Sdílejte článek

Diskuze