Flóra na zahradě
Tajemství správného zazimování
Zabýváte se už od podzimu palčivou otázkou, jak a kdy správně zazimovat citlivější druhy rostlin? Máte strach, abyste svou zahradu řádně připravili na pokles teplot? Poradíme, jak na věc!
Řekni to květinou
Květomluva se v Anglii těšila velké oblibě především v 19. století, kdy jejím prostřednictvím lidé komunikovali své názory a emoce.
Jak udržet krevní tlak ve správných mezích?
S chorobami srdce souvisí nejen geny, ale především stav celé oběhové soustavy. O jejím zdraví, výkonnosti a kondici vypovídá správný krevní tlak. Problém představuje hlavně ten vysoký, zapříčiňuje totiž zbytečnou námahu srdce. Za tímto jevem stojí […]
Divoká zahrada, která má řád
Více než po formálních zahradách a dokonale tvarovaných keřích pokukujete po nezkrotně bující zeleni? Pak si nenechte ujít výlet na samý kraj malé obce ve středních Čechách, kde se svépomocně vytvořenou soukromou „divočinou“ může pochlubit […]
Poznávejte hmyz na zahradě
Rádi si všímáte hmyzu na zahradě, v parku či na louce? Pak máte společný zájem s německým biologem a fotografem Frankem Heckerem, který už má na svém kontě celou řadu knih o přírodě.
Jak vykouzlit krásné uvítání?
Zápraží vás každý den vyprovází, když domov opouštíte, a vítá vás při návratu. Když budete vstupu do svého království věnovat pozornost a vyzdobíte si ho podle svého vkusu, zlepší vám náladu, ještě než překročíte práh… […]
Kuchyňský nůž pro tři výherce!
Správná odpověď: Znojmo. Výherci: Alena Zrůstová z Přelouče, Tomáš Žák z Kutné Hory a David Nohejl z Katovic. Gratulujeme! V naší soutěži tentokrát můžete získat oblíbený kuchyňský nůž s čepelí o délce 15 cm, který […]
Jak to chodí ve školce?
Inspirovala vás někdy návštěva zahradnictví k zamyšlení, odkud se vzaly rostliny, které třeba skončí ve vašem nákupním košíku? Kdo a kde je vypěstoval? Jaké nástrahy musel zdolat? A kolik času mu to zabralo? Nahlédněte s […]
Obrazy, které vzdělávají
Zajímalo by vás, co vznikne, když spojíte biologii rostlin s uměním? Pak vás jistě nadchne projekt Jandysfloris!
Kořenová zelenina: Zásoba vitaminů na celou zimu
Kořenová pozdní zelenina, tedy konkrétně mrkev, bulvový celer, pastinák a kořenová petržel, tvoří základ české zimní kuchyně. Má dlouhou dobu pěstování, která u celeru nebo pozdní mrkve přesahuje i půl roku. Pokud se vám podařilo […]