Flóra na zahradě
Brambory a mráz
K namrznutí brambor dochází už při třech stupních nad nulou, pak se změní jejich chuť na sladkou. Správné domácí skladování by mělo být při teplotách pět až sedm stupňů, hlízy se nesmějí dávat do vysoké […]
Co se spadaným listím?
Máte dvě možnosti, co udělat na podzim se spadaným listím: nechat ho ležet, nebo shrabat a dál zužitkovat. Obě varianty jsou pro zahradu dobré.
Balíček SMAC pro tři výherce!
Správná odpověď: od 1,8 do 3,5 kg. Výherci: Jana Mráčková z Poniklé, František Mlynář z Ostravy – Poruby a Ludmila Klíčařová z Uherského Hradiště. Gratulujeme! SMAC ULTRA odmašťovač účinně a rychle odstraní i velmi odolnou […]
Kdy je nejlepší doba na trhání ovoce?
Otrhat, nebo ještě nechat na stromě? Také obcházíte stromy, sledujete předpověď počasí a přemýšlíte, kdy bude nejlepší jablka hrušky otrhat?
Co vysadit pod ovocný strom?
Roste vám v zahradě starý ovocný strom? Zavěste na jeho větev houpačku a vytvořte si tady příjemné místo k odpočinku s květinami.
Patero chyb při zimním krmení ptáků
Přikrmovat ptáky v zimě je třeba, pomoc potřebují. Ale pozor na chyby, kterými jim můžete spíš ublížit.
Teplo z biomasy
Proč topit biomasou? Ekologie je hlavním důvodem – používáním tohoto typu paliva šetříte přírodu. Významně ale šetříte i finance. Palivo je levnější, kotle na biomasu jsou účinnější a mají dlouho životnost. Dnes na takový kotel […]
Chalupa pod skálou
Romantické prostředí Lužických hor majiteli této chalupy doslova učarovalo. A nejen jemu. Už jeho děda s babičkou a maminka jezdívali na chalupu do Chřibské, kde Přemysl s bratrem trávili v dětství prázdniny.
Oblíbená jídla z brambor – opečte je v pekáčku
Pečené nebo zapečené brambory jsou vynikající přílohou i hlavním jídlem. Přidejte k nim pár bylinek nebo smetanu a sýr, a trouba už se postará, aby se všechny chutě krásně spojily.
Skladování potravin
Plýtvání potravinami je jedním z nejsmutnějších paradoxů naší doby. Abychom mu zamezili, je důležité nejen nakupovat s rozmyslem, ale potraviny také správně skladovat, aby vydržely čerstvé co nejdéle.