Cukrový hrách
Cukrový hrách se na rozdíl od známějšího hrachu dřeňového konzumuje celý – jedí se celé křupavé lusky, semena z nich nevyloupáváte. Lze ho také vařit v páře, což ale může být škoda. Pěstuje se skoro stejně jako […]
Cukrový hrách se na rozdíl od známějšího hrachu dřeňového konzumuje celý – jedí se celé křupavé lusky, semena z nich nevyloupáváte. Lze ho také vařit v páře, což ale může být škoda. Pěstuje se skoro stejně jako ten klasický, potřebuje dobře připravenou lehčí půdu bez hnojení. A také vyšší oporu, protože se pne do výšky kolem jednoho a půlmetru. Ideální místo pro něj tak bývá u plotu. Může se vysévat postupně od jara až do června. Na trhu najdete odrůdy ´Ambrosia´, ´Sweet Salome´ či ´Carouby´.
Kategorie:
Zahrada
Sdílejte článek