Hrášek a hrachor
Jak hrášek, tak hrachor patří mezi luskoviny. Oba druhy jsou odolné vůči mrazu, mladé sazenice přežijí pokles teploty pod nulu. Hrášek se seje přímo na záhon postupně od poloviny března až do května, nejednotí se, […]
Jak hrášek, tak hrachor patří mezi luskoviny. Oba druhy jsou odolné vůči mrazu, mladé sazenice přežijí pokles teploty pod nulu. Hrášek se seje přímo na záhon postupně od poloviny března až do května, nejednotí se, protože luskoviny špatně snáší přesazování. I hrachory lze sít přímo ven, ale v chladných oblastech, kde se půda oteplí až na konci dubna, by kvetly velmi pozdě. Proto je lepší si předpěstovat sazenice. Hrachory tak pokvetou už od června. Vhodnější než nízké misky jsou užší a hlubší kartony od mléka nebo džusů, do nichž vložíte dvě až tři semena. Luskoviny mají dlouhý hlavní kořen, který může ve vyšší vrstvě zeminy lépe růst, navíc se s celým balem dobře přesazují. Rostliny zaštípněte, aby byly košatější a déle kvetly.