Kterou zeleninu svázat?
Během prvních zářijových týdnů velmi pěkně přirůstá téměř všechna brukvovitá zelenina, a to nejen košťáloviny, ale i listové druhy (pekingské a čínské zelí) a mangold (ten ovšem patří do jiné čeledi – merlíkovitých). I když […]
Během prvních zářijových týdnů velmi pěkně přirůstá téměř všechna brukvovitá zelenina, a to nejen košťáloviny, ale i listové druhy (pekingské a čínské zelí) a mangold (ten ovšem patří do jiné čeledi – merlíkovitých). I když koření hluboko, dlouhotrvající sucho jim nesvědčí, mění úrodu na tuhou a nedobrou. Zeleninu byste tedy měli jednou, dvakrát za týden pořádně zalít. Listovou zeleninu, která tvoří hlávky, můžete svázat, abyste u nich docílili jemnosti, bělosti a křupavosti. Tento postup svědčí štěrbáku, řapíkatému celeru, mangoldu i pekingskému zelí.