Pěstujte více salátů
Zvlášť na zahradách se hodí kombinovat nejen různé odrůdy, ale i typy salátů. Tradičním odrůdám ´Deon´, ´Král Máje´, ´Faraon´, ´Gelbus´ trvá dost dlouho, než vytvoří hlávku. Vysejete-li si i listové druhy (´Zoltán´, ´Roset´, ´Zlatava´), se […]
Zvlášť na zahradách se hodí kombinovat nejen různé odrůdy, ale i typy salátů. Tradičním odrůdám ´Deon´, ´Král Máje´, ´Faraon´, ´Gelbus´ trvá dost dlouho, než vytvoří hlávku. Vysejete-li si i listové druhy (´Zoltán´, ´Roset´, ´Zlatava´), se sklizní začnete mnohem dříve. Velmi vděčné jsou takzvané česáčky, tedy typy, kdy se listy trhají postupně, a to až do vykvetení, patří mezi něj například ´Dubáček´, ´Dubagold´ a ´Dubared´. Saláty vysévejte v malém množství a postupně, abyste je sklízeli po celou sezonu. Použijte mořené obalované osivo, vzešlé rostliny protrhávejte až na konečných čtvrt metru, kdy ty nejlepší vytvoří hlávky. Ostatní využijete po vyjednocení v kuchyni jen jako listy.