Poslední rajčata
Rajčata, která přirozené dozrají na keři, mají vždy lepší chuť. Červenání dosud zelených plodů můžete urychlit takzvanou čepicí – velký pytel z průhledné plastové fólie navléknete shora na rostlinu a upevněte kolem opěrné tyče. Dosud […]
Rajčata, která přirozené dozrají na keři, mají vždy lepší chuť. Červenání dosud zelených plodů můžete urychlit takzvanou čepicí – velký pytel z průhledné plastové fólie navléknete shora na rostlinu a upevněte kolem opěrné tyče. Dosud plodící vrchol je tak chráněn nejen před deštěm, a tedy i infekcí, ale také v teple. Ovšem proti mrazíkům igelit nepomůže. To je lepší celé vinany s nasazenými plody ostříhat, narovnat do plochých přepravek a zakrýt. V teple postupně dozrají asi za tři týdny, v chladném sklepě to trvá i dvakrát déle.