Venkovní zelenina
Máte-li zeleninu založenou v pařeništi nebo na záhonu, skliďte ji co nejdříve. Sice nepomrzne, ale bez vody a plnohodnotných kořenů rychle ztrácí vitaminy a další důležité látky. Ta, která zůstane venku, musí být stále pečlivě chráněna. […]
Máte-li zeleninu založenou v pařeništi nebo na záhonu, skliďte ji co nejdříve. Sice nepomrzne, ale bez vody a plnohodnotných kořenů rychle ztrácí vitaminy a další důležité látky. Ta, která zůstane venku, musí být stále pečlivě chráněna. Je to docela pracné, proto se vyplatí sklidit si vždy více zeleniny a dát ji do chladničky, než týden co týden odkrývat a zakrývat záhon. Výjimkou jsou kadeřávek a růžičková kapusta. Volně vydrží kvalitní často až do března.
Kategorie:
Zahrada
Sdílejte článek