Shutterstock_795007360.jpg

Venkovní zelenina

29. 12. 2020
Diskuze (0)
Sdílet

Máte-li zeleninu založenou v pařeništi nebo na záhonu, skliďte ji co nejdříve. Sice nepomrzne, ale bez vody a plnohodnotných kořenů rychle ztrácí vitaminy a další důležité látky. Ta, která zůstane venku, musí být stále pečlivě chráněna. […]

Máte-li zeleninu založenou v pařeništi nebo na záhonu, skliďte ji co nejdříve. Sice nepomrzne, ale bez vody a plnohodnotných kořenů rychle ztrácí vitaminy a další důležité látky. Ta, která zůstane venku, musí být stále pečlivě chráněna. Je to docela pracné, proto se vyplatí sklidit si vždy více zeleniny a dát ji do chladničky, než týden co týden odkrývat a zakrývat záhon. Výjimkou jsou kadeřávek a růžičková kapusta. Volně vydrží kvalitní často až do března.

Kategorie: Zahrada
Tagy: Co dělat v lednu Flóra na zahradě
Sdílejte článek

Diskuze