CHILLIshutterstock_2303454617.jpg

Co s přebytky chilli papriček?

21. 10. 2023
Diskuze (0)
Sdílet

Tyto pěstitelsky nenáročné, ale oblíbené odrůdy navzdory své velikosti dozrávají později než zeleninové papriky. Přebytky se nejčastěji suší, ale musí se pak dobře uskladnit – jen navlečené na provázek se brzy zapráší. Můžete z nich ale […]

Tyto pěstitelsky nenáročné, ale oblíbené odrůdy navzdory své velikosti dozrávají později než zeleninové papriky.

Přebytky se nejčastěji suší, ale musí se pak dobře uskladnit – jen navlečené na provázek se brzy zapráší. Můžete z nich ale vytvořit pálivý chilli olej do pokrmů. Papričky se pomalu (asi 20 minut) nechají „táhnout“, tedy pomalu vařit v olivovém olej. Při sklizni, a zvláště při zpracovávání plodů, si vezměte rukavice. Pálivý capsaicin obsahují pouze plody, nikoli rostliny – při jejich ošetřování či likvidaci se chránit nemusíte.

Chilli papričky

Kategorie: Zahrada
Tagy: Flóra na zahradě
Sdílejte článek

Diskuze