Co s přebytky chilli papriček?
Tyto pěstitelsky nenáročné, ale oblíbené odrůdy navzdory své velikosti dozrávají později než zeleninové papriky. Přebytky se nejčastěji suší, ale musí se pak dobře uskladnit – jen navlečené na provázek se brzy zapráší. Můžete z nich ale […]
Tyto pěstitelsky nenáročné, ale oblíbené odrůdy navzdory své velikosti dozrávají později než zeleninové papriky.
Přebytky se nejčastěji suší, ale musí se pak dobře uskladnit – jen navlečené na provázek se brzy zapráší. Můžete z nich ale vytvořit pálivý chilli olej do pokrmů. Papričky se pomalu (asi 20 minut) nechají „táhnout“, tedy pomalu vařit v olivovém olej. Při sklizni, a zvláště při zpracovávání plodů, si vezměte rukavice. Pálivý capsaicin obsahují pouze plody, nikoli rostliny – při jejich ošetřování či likvidaci se chránit nemusíte.