Kalendar4.jpg

Připravte si křížaly

05. 12. 2016
Diskuze (0)
Sdílet

Zavařování a zamrazování patří k nejčastějším způsobům zpracování úrody. Pokud hledáte i jiné možnosti, nezatracujte sušení. Kdysi se běžně používala pracharanda, což byla sladká posypka z mletých sušených hrušek, z jablek se dělaly křížaly. Není to nic […]

kalendar4

Zavařování a zamrazování patří k nejčastějším způsobům zpracování úrody. Pokud hledáte i jiné možnosti, nezatracujte sušení. Kdysi se běžně používala pracharanda, což byla sladká posypka z mletých sušených hrušek, z jablek se dělaly křížaly. Není to nic těžkého. Plody omyjete, zbavíte jádřinců a natlučených částí a i se slupkou je krájíte na měsíčky silné asi tři milimetry. Nejlepší je použít sušičku, ale stejně dobře vám poslouží teplá trouba na hřející topení. Pokud chcete, aby kousky nezhnědly a zůstaly světlé, namočte je do vody s citronem nebo s kyselinou citronové. Hotové křížaly zůstávají trochu pružné, neměly by chrastit. Uchovávají se v uzavřené nádobce, aby nenasávaly vlhkost.

Více informací se nachází v listopadovém vydání z roku 2016, které si můžete zakoupit za zvýhodněnou cenu zde.

Flora titulka_11_2016

Kategorie: Zahrada
Tagy: Flóra na zahradě
Sdílejte článek

Diskuze