Vyhrát můžete novou knihu receptů a produkty na pečení i zdobení cukroví a sladkých moučníků od Dr.Oetkera!
Správná odpověď: 54. Výherci: Petr Griebler z Hrušovan, Žaneta Prýlová z Ústí nad Labem, V.Těsnohlídek z Lanškrouna, Renata Sedláková z Prahy a Sandra Klérová z Milovic. Gratulujeme! Nová kniha nevšedních a originálních receptů z kuchyně Dr.Oetkera […]
Správná odpověď: 54.
Výherci: Petr Griebler z Hrušovan, Žaneta Prýlová z Ústí nad Labem, V.Těsnohlídek z Lanškrouna, Renata Sedláková z Prahy a Sandra Klérová z Milovic. Gratulujeme!
Nová kniha nevšedních a originálních receptů z kuchyně Dr.Oetkera má název „ADVENT a VÁNOCE inspirativní a moderní variace“. Je plná zajímavých receptů, moderních, ale i tradičních, které si určitě oblíbíte. Co v ní najdete? 54 receptů na adventní moučníky, sváteční dorty a rolády, nechybí ani tradiční cukroví a moderní variace. Třeba recept na neobvyklý Pomerančový závin, šťavnatý Vínový věnec nebo francouzskou specialitu nazvanou Vánoční polínka. V knížce jsou recepty na cukroví pečené i nepečené.
Ve výherním balíčku také najdete směs na Perníkové muffiny a směs na Perníčky. Pomocí směsí od Dr.Oetkera připravíte vánoční sladké dobroty snadno a rychle. Nemusíte hledat v obchodech kvalitní suroviny, vážit ingredience a zkoušet nové recepty, které se ne vždy povedou. Pokud si vyberete směsi Dr.Oetker, máte jistotu, že se vám cukroví povede a díky kvalitním surovinám bude chutnat báječně.
Čím letos ozdobíte svoje úžasné vánoční cukroví? Tady jsou naše tipy.
+ Sněhově bílá nebo barevná cukrová poleva v malých praktických tubičkách se výborně hodí na zdobení vánočních perníčků, dortů, zákusků i muffinů. Tubičky se dobře drží a velmi snadno se s nimi pracuje.
+ Hotové cukrářské polevy, které stačí rozehřát. Horkou polevu můžete také nalít na pečící papír a po ztuhnutí z ní vykrajovat ozdobné tvary. Nebo s ní na papír kreslit různé tvary, které po zaschnutí sloupnete a přenesete na dort či cukroví.
+ Dr.Oetker má v nabídce také různá zdobení. Vybrat si můžete třeba sněhové vločky, perličky nebo barevné kuličky.
Pokud nebudete mít v soutěži štěstí, můžete si knížku objednat přes stránky. www.oetker.cz. Produkty na pečení a zdobení koupíte v obchodech.
Kynutý vánoční stromeček
Doba přípravy: asi 20 minutDoba pečení: asi 25 minutVystačí na: asi 16 porcí
Na těsto:1 balení Buchet Dr.Oetker (droždí je součástí balení)260 ml vlažné vody120 ml oleje100 g sušených brusinek1 balíček Vanilínového cukru Dr.Oetker1 KL Aroma rumového Dr.Oetker
Na potření a ozdobení:2 PL mléka2 zarovnané PL mandlových jehliček
Na vánoční máslo:1 balíček Polevy tmavé Dr.Oetker150 g změklého másla30 g moučkového cukrušpetka soli
Ještě potřebujeme:plech na pečeníelektrický ruční šlehač
1. Těsto připravíme podle návodu na obale s droždím, vodou a olejem. Přidáme brusinky, vanilínový cukr a aroma a ručně vypracujeme dohladka. Zaprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě asi 45 minut kynout.
2. Vykynuté těsto krátce ručně prohněteme a na pomoučené pracovní desce vytvarujeme váleček, který rozdělíme na 16 stejně velkých kousků. Každý kousek vytvarujeme do podlouhlé žemličky. Na plech vyložený papírem na pečení poskládáme žemličky do tvaru stromečku (viz foto). Pomocí štětce nebo mašlovačky potřeme mlékem a ozdobíme mandlemi. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.Elektrická trouba: 190 °CHorkovzdušná trouba: 170 °CPlynová trouba: stupeň 3Doba pečení: asi 25 minut
3. Stromeček necháme vychladnout.
4. Na přípravu vánočního másla, rozpustíme polevu podle návodu na obale. V míse vyšleháme máslo s cukrem a solí elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Postupně za stálého šlehání zašleháme polevu.
TIPY:
Vánoční máslo můžeme nahradit lískooříškovým krémem (např. Nutella).Sušené brusinky můžeme nahradit i jiným sušeným ovocem (např. meruňky, švestky a rozinky).
Stříkané žloutkové pečivo
Doba přípravy: asi 30 minutDoba pečení: asi 12 minut (1 plech)Vystačí na: asi 80 kousků
Na těsto:250 g změklého másla nebo margarínu250 g cukru2 balíčky Vanilínového cukru Dr.Oetker3 žloutkyšpetka solinastrouhaná kůra z 1 chemicky neošetřeného citrónu500 g hladké mouky1 zarovnaná KL Kypřicího prášku do pečiva Dr.Oetker150 ml mléka
Ještě potřebujeme:2 plechy na pečení (30 x 40 cm)elektrický ruční šlehačcukrářský sáček s hladkou nebo řezanou trubičkou
1. Na přípravu těsta v míse vyšleháme máslo nebo margarín s cukrem, vanilínovým cukrem, žloutky, solí a citrónovou kůrou elektrickým ručním šlehačem na nejvyšším stupni dohladka. Přidáme mouku smíchanou s kypřicím práškem a mléko a na středním stupni krátce vyšleháme dohladka.
2. Těstem naplníme cukrářský sáček a na plech vyložený papírem na pečení nastříkáme různé tvary. Vložíme do předehřáté trouby a pečeme.Elektrická trouba: 180 °CHorkovzdušná trouba: 160 °CPlynová trouba: stupeň 3Doba pečení: asi 12 minut (1 plech)
3. Pečivo necháme vychladnout.
TIP:
Konce vychladlého pečiva můžeme podle vlastní fantazie ponořit do rozpuštěné Polevy tmavé Dr.Oetker a posypat např. nasekanými pistáciemi nebo lískovými ořechy.
Soutěžní otázka:
Kolik nových receptů najdete v knize Advent a Vánoce?
[form 181 „Soutěž 100“]Pět z vás, kteří správně odpoví, dostanou balíček od Dr.Oetkera.Pravidla soutěže:Podmínkou účasti v soutěži je vaše registrace a odpověď na soutěžní otázku, kterou zasílejte do 4.12.2016. Vyhodnocení soutěže proběhne 8.12.2016.
Zasláním vašich údajů nám zároveň dáváte souhlas, abychom v případě výhry zveřejnili vaše jméno na našich internetových stránkách. Děkujeme!
Další podmínky soutěže najdete zde.Informace o partnerovi soutěže najdete na: www.oetker.czSaveSave