jidlo

Pěstujeme listovou zeleninu
Listová zelenina má mezi zahrádkáři pověst spolehlivých zaplňovačů mezer mezi hlavními plodinami, a to jak časových, tak prostorových. Jako hlavní plodina se chápe většinou jen pěstování špenátu a jarních salátů k řezu. To je ale […]

Pěstování brambor v trávě
Brambory je možné pěstovat i jinak než zažitým způsobem, a to v posečené trávě. Tato téměř zapomenutá technologie pěstování je hodně stará a hodí se i pro horské oblasti. Určitě stojí za to dostat ji […]

Jarní přeměna servírovacího podnosu
Máte doma hodně používaný, ale léty opotřebovaný podnos, který sice už nevypadá tak pěkně jako kdysi, ale nahradit novým ho nechcete? Zkuste jej zrenovovat a vytvořit z něj atraktivní doplněk nejen na sváteční stůl. Poradíme […]

Zahřejte se jídlem
Je vám stále zima, i když doma topíte a ven se teple oblékáte? Zkuste se zamyslet nad tím, co přesně v zimních měsících konzumujete.Teorie ochlazujících a zahřívacích potravin vychází sice z čínské medicíny, ale praktikovali […]

Uzení patří k létu
Letní jídlo máme často spojené s pobytem na zahradě, setkáváním s přáteli a návštěvami. Jídlo je často jen záminka k příjemnému setkání, proto nikomu nevadí ani časově náročnější úpravy, ke kterým uzení patří. Uzení je […]