jidlo

Indická kuchyně
Recepty

Zažijte Indii na talíři: Jednoduché a exotické recepty, které zvládne každý

Tradiční indická kuchyně je prosycená nezapomenutelnými vůněmi a mimořádnými chutěmi. Její pokrmy jsou tak charakteristické a nezaměnitelné, že svým aroma dokáží v malém okamžiku připomenout prožitky nebo místa. Tradiční indické pokrmy jsou čím dál více populární a díky široké nabídce obchodů s typickými surovinami jsou i přístupné. Vyzkoušejte některé kořeněné ve své kuchyni.

Valentýnský dezert
Recepty

Valentýnská tříchodová večeře: Recepty, které očarují chuťové buňky i srdce

Je tady den plný lásky a romantiky. A co je lepšího, než když v tento slavnostní den překvapíte svou drahou polovičku nějakým dobrým jídlem? Z tohoto důvodu jsme pro vás připravili kulinářského průvodce, který spojuje chuťový zážitek s nádechem romantiky. Tyto recepty nejenže zahřejí srdce vašeho partnera, ale také rozechvějí vaše chuťové buňky.

Zbytky jídla
Recepty

Záchrana jídla: Poradíme, jak využít zbytky masa, luštěnin či ovoce

V Evropské unii se každoročně vyhodí téměř 59 milionů tun potravin, což představuje 131 kg odpadu na osobu za rok. Více než polovinu tvoří odpad přímo z domácností.

Mexická kuchyně
Recepty

Mexická kuchyně zahřeje tělo a potěší oko. Vyzkoušejte ty nejznámější pokrmy

Mexická kuchyně je typická svou barevností, kořením, fazolemi a pálivými papričkami, které prohřejí tělo. Mexická kuchyně je dokonce součástí nehmotných památek UNESCO. Jaké jsou tradiční recepty mexické kuchyně? Často hraje prim chilli paprička, guacamole a spousta zeleniny.

Bramborák
Recepty

Co nevíte o bramboráku a jak si ho připravit netradičně

Tradiční bramborák patří do české kuchyně více než 200 let, ale původ u nás nemá. Smažené placky ze syrových strouhaných brambor připravují i germánské a slovanské národy a znají je také v Maďarsku. Pokrm podobný našim bramborákům jedí i Židé o svátku chanuka. Křupavý bramborák se dá připravit jak na slano, tak na sladko.

Hovězí vývar
Recepty

Od babiččina hovězího vývaru až k vietnamské Pho. Tradiční a exotické recepty pro každou kuchyni

Silný poctivý domácí vývar není jakákoliv polévka, a proto ho neuvaříme s kupovaným bujónem v kostce. Nejlepší poctivé vývary umí zpravidla babičky. Poctivé domácí vývary si budou v české kuchyni vždy držet své přední místo – jsou skvělé jako základ do omáček, polévek a do rizota.

Variace zeleniny
Recepty

Zeleninové variace: Okouzlující pokrmy pro moderní gurmány

Inspirace na lahodné pokrmy plné čerstvosti a vitamínů z lokálně pěstované zeleniny a ovoce. Pestrý salát s brambory, chřestem a hráškem, lehké těstoviny prima vera, výtečné kuřecí maso s bylinkovým pestem či krémová polévka z pórku a hrášku. Vše je krásně barevné, zdravé a hlavně chutné.

Přátelé grilují maso
Recepty

Jednoduché recepty na grilování masa, sýrů a zeleniny

Grilování je nejen oblíbenou letní aktivitou, ale je to také skvělý způsob, jak si vychutnat výborné jídlo, a přitom posedět s přáteli či rodinou. Ať už patříte mezi „grilovací“ začátečníky nebo profesionály, zde najdete jednoduché recepty na dokonalé grilované pokrmy.

Jak upéct vepřové maso
Recepty

Užitečné tipy, jak upečete vepřové maso, aby bylo chutné a voňavé

Jestli vás zajímá odpověď na otázku, jak upéci to nejchutnější vepřové maso, jste na správném místě. V článku probereme všechno podstatné, aby vás výsledek okouzlil nejen chutí, ale i vůní a texturou.

Skladování nedojezených jídel v lednici
Recepty

Ohřívání zbytkových jídel může ohrozit vaše zdraví. Vyhněte se při tom nejčastějším chybám!

Zbytky z připravených jídel mohou být záchranným lanem, když nevíte, co máte uvařit, nemáte čas nebo nové potraviny. Zužitkovat jídla, která jste vařili dny předtím, do posledního zbytku je nejen ekologické, ale i ekonomické. Avšak je třeba vědět, jak na to, a naučit se umění přihřívat zbytky jídla.