Recyklovaná zahrada k snědku

Recyklovaná zahrada k snědku

Někteří majitelé zahrad se k zahradničení stavějí zbrkle. Když se jim něco zalíbí, tak si to prostě pořídí a vysadí. To ještě není nic tak zvláštního. Často ale nový přírůstek skončí v zahradě tam, kde je právě volné místo. Výsledkem tohoto unáhleného snažení je nakonec pořádný chaos.

Z obyčejné zeleniny neobyčejná zahrada

Z obyčejné zeleniny neobyčejná zahrada

Pěstování zeleniny se stává trendem, přičemž návrat k užitkovým plodinám neuchvátil jen domácnosti preferující životní styl bio. Zelenina byla, je a doufejme, že i bude důležitou součástí zahradního prostoru – kromě užitku má i okrasný charakter, který může konkurovat květinovým záhonům.

Plnou parou za vitamíny

Plnou parou za vitamíny

Parní trouba je spotřebič, který nám umožňuje vychutnat si identickou chuť a vůni jídla. Vaření v páře není nic nového pod sluncem, znaly ho naše babičky a jeho výhody využívají desetiletí profesionální šéfkuchaři. Tento způsob přípravy zachovává v jídle důležité vitamíny a minerály, umožňuje tepelnou úpravu bez použití tuku a s minimální ztrátou hmotnosti surovin.