Zdravé recepty

Paprika v hlavní roli: 6 receptů z celého světa
Papriky nejsou jen surovina na lečo nebo plněné lusky. V různých koutech světa se používají od sladkých dezertů přes jemné omáčky až po exotické směsi koření. Objevte originální recepty, které vás zavedou na Blízký východ, do Karibiku nebo až do Indie – a ukažte paprice novou tvář.

Co s přezrálým ovocem? Upečte z něj dobroty, po kterých se zapráší
Každému z nás se to občas stane – v míse na stole zůstane ovoce, které už nemá svou křupavou svěžest. Banány jsou celé poseté hnědými tečkami, meruňky změkly, švestky se svrašťují a jablka už nejsou, co bývala. Vyhodit je? Ani náhodou! Přezrálé ovoce má totiž tu nejvýraznější chuť, krásně provoní každý moučník a navíc je škoda jím plýtvat. Pojďme se inspirovat, co z něj upéct.

Už opravdu nevíte, co s ní? 6 rychlých a netradičních receptů z cukety
Cuketa je jedna z nejvděčnějších letních plodin. Umí být jemná i výrazná, sladká i slaná. Zapomeňte na klasické cuketové placky nebo grilované plátky – přinášíme originální nápady, jak tuto zeleninu využít jinak.

Reishi v českých lesích nenajdete, tyhle dvě alternativy ano. Lukáš z nich vyrábí léčivé tinktury
Každý se už určitě setkal s pojmem reishi. Vitální houba podporuje přirozenou obranyschopnost a vitalitu, obsahuje cenné látky (betaglukany, triterpendioly), jež si tělo neumí samo vytvořit. Reishi je z tohoto pohledu vnímána jako zázračná houba. Má to ale jednu nevýhodu. Reishi u nás prakticky nenajdete.

Farma po dědečkovi chrlí 50 tisíc šneků ročně. Takhle chutná česká odvaha
Šneci v české kuchyni? Zní to netradičně, ale rodinná farma „Šneci z Rybníčku“ ukazuje, že tato delikatesa nemusí být jen francouzskou doménou. Jindřich Brychta přináší pohled do zákulisí domácího chovu šneků a vyvrací mýty, které kolem nich panují.

Meloun, feta a máta? 5 lehkých letních salátů s neobvyklými kombinacemi, které překvapivě chutnají
Léto je v plném proudu, teploty šplhají k tropickým výškám a vy máte hlad – jenže představa, že byste měli postávat hodinu u rozpáleného sporáku, vás upřímně děsí. Právě v takových chvílích přichází na řadu saláty. Ale ne jen tak ledajaké! Zapomeňte na unavený list hlávkového salátu s plátkem rajčete. Přinášíme vám pět svěžích a nápaditých receptů, které připravíte do 20 minut. Skvěle se hodí jako lehký oběd, rychlá večeře na terase nebo i jako příloha ke grilování s přáteli.

Zapomeňte na dušený špenát. Dá se připravit i chutněji. Udělejte si z něj roládu nebo polévku
Květen je čas, kdy se na zahrádkách a trzích začíná hojně objevovat špenát. Tento oblíbený zeleninový poklad nabízí nejen vynikající nutriční hodnoty, ale také široké kulinářské možnosti. Podívejte se na několik lahodných receptů, které můžete s pomocí špenátu snadno připravit.

Lososová hostina: 5 neodolatelných receptů, které rozproudí chuťové buňky!
Vítejte v říši luxusu a lahodných chutí, kde se losos stává králem talíře! Připravte se na gastronomickou jízdu plnou elegance a špičkových receptů, které povznesou nejen vaše chuťové pohárky, ale i kulinářské umění.

Zeleninové variace: Okouzlující pokrmy pro moderní gurmány
Inspirace na lahodné pokrmy plné čerstvosti a vitamínů z lokálně pěstované zeleniny a ovoce. Pestrý salát s brambory, chřestem a hráškem, lehké těstoviny prima vera, výtečné kuřecí maso s bylinkovým pestem či krémová polévka z pórku a hrášku. Vše je krásně barevné, zdravé a hlavně chutné.