Zdravé recepty

Šnečí farma u Vyškova z ptačí perspektivy
Recepty

Farma po dědečkovi chrlí 50 tisíc šneků ročně. Takhle chutná česká odvaha

Šneci v české kuchyni? Zní to netradičně, ale rodinná farma „Šneci z Rybníčku“ ukazuje, že tato delikatesa nemusí být jen francouzskou doménou. Jindřich Brychta přináší pohled do zákulisí domácího chovu šneků a vyvrací mýty, které kolem nich panují.

Mísa letního salátu s kostkami melounu, sýrem feta, černými olivami, rajčaty a čerstvou bazalkou.
Recepty

Meloun, feta a máta? 5 lehkých letních salátů s neobvyklými kombinacemi, které překvapivě chutnají

Léto je v plném proudu, teploty šplhají k tropickým výškám a vy máte hlad – jenže představa, že byste měli postávat hodinu u rozpáleného sporáku, vás upřímně děsí. Právě v takových chvílích přichází na řadu saláty. Ale ne jen tak ledajaké! Zapomeňte na unavený list hlávkového salátu s plátkem rajčete. Přinášíme vám pět svěžích a nápaditých receptů, které připravíte do 20 minut. Skvěle se hodí jako lehký oběd, rychlá večeře na terase nebo i jako příloha ke grilování s přáteli.

Farmář v zahradě sbírá špenát
Recepty

Zapomeňte na dušený špenát. Dá se připravit i chutněji. Udělejte si z něj roládu nebo polévku

Květen je čas, kdy se na zahrádkách a trzích začíná hojně objevovat špenát. Tento oblíbený zeleninový poklad nabízí nejen vynikající nutriční hodnoty, ale také široké kulinářské možnosti. Podívejte se na několik lahodných receptů, které můžete s pomocí špenátu snadno připravit.

Grilované filety z lososa s kořením a rozmarýnem
Recepty

Lososová hostina: 5 neodolatelných receptů, které rozproudí chuťové buňky!

Vítejte v říši luxusu a lahodných chutí, kde se losos stává králem talíře! Připravte se na gastronomickou jízdu plnou elegance a špičkových receptů, které povznesou nejen vaše chuťové pohárky, ale i kulinářské umění.

Variace zeleniny
Recepty

Zeleninové variace: Okouzlující pokrmy pro moderní gurmány

Inspirace na lahodné pokrmy plné čerstvosti a vitamínů z lokálně pěstované zeleniny a ovoce. Pestrý salát s brambory, chřestem a hráškem, lehké těstoviny prima vera, výtečné kuřecí maso s bylinkovým pestem či krémová polévka z pórku a hrášku. Vše je krásně barevné, zdravé a hlavně chutné.