Ořechovka z vlastních zdrojů
Víte, že ořechy na vlastní ořechovku se trhají už ve druhé polovině července? Zelené, ještě měkké plody se pokrájí nožem nebo několikrát propíchnou pletací jehlicí či špikovací jehlou a naloží se macerovat do alkoholu. Pak […]
Víte, že ořechy na vlastní ořechovku se trhají už ve druhé polovině července? Zelené, ještě měkké plody se pokrájí nožem nebo několikrát propíchnou pletací jehlicí či špikovací jehlou a naloží se macerovat do alkoholu. Pak je ponechte asi čtyři týdny na slunci, roztok zceďte a přidejte do něj další koření a svařený cukr. Jen ořechy utržené v tu pravou chvíli předají likéru tu správnou hořkost a vůni. Vyrobíte si tak osvědčený žaludeční likér. Více informací se nachází v červencovém vydání z roku 2016, které si můžete zakoupit za zvýhodněnou cenu zde.