Jak vybrat gril na dokonalou grilovačku

Co všechno musíte udělat, když vás volají k jídlu? Dodělat práci, uklidit nářadí, převléct se, umýt a chválit. Co všechno musíte udělat před dokonalou grilovačkou? Všeho nechat, zapálit gril a hodit maso na mřížku.
Reklama

Připravte si zázemí

Grilovačka na plném slunci a bez možnosti si sednout je nic moc. Máme pro vás dva geniální tipy, jak rychle a snadno připravit parádní posezení. Základem je pivní set. Lehká kovová konstrukce a lakované dřevo vám zaručí snadnou manipulaci a praktickou údržbu. Jeden stůl a dvě lavice až pro deset lidí se dodává v balíku 50×220 cm a za necelou minutu máte kde sedět a pít. Stůl vám navíc může posloužit jako pracovní plocha. Aby jste se mohli bavit a hrát třeba karty bez toho, aniž by do vás pralo slunce, určitě si pořiďte markýzu. Pokud však nemáte možnost markýzu doma instalovat, tak ideálním a flexibilním společníkem je výkyvný slunečník. Nejoblíbenější má průměr 3 metry, pro balkóny je nejpoužívanější rozměr 210×140 cm. Díky vyosené boční tyči ho můžete naklápět podle potřeby a díky křížovému ocelovému stojanu jej neodfoukne ani silný vítr.

zdroj Hornbach

zdroj Hornbach

Rozpalte gril s vůní dřeva

Dnešní grily na dřevěné uhlí fungují na principu horkovzdušné trouby. Jako palivo používejte dřevěné brikety nebo dřevěné uhlí. Brikety jsou lepší z tvrdého dřeva, protože nekouří, mají vyšší výhřevnost, déle hoří a můžete je znovu podpálit. Nevýhodou dřevěného uhlí je jeho různá velikost, takže žár není stejnoměrný a nelze jej znovu podpálit. Při skladování mohou brikety i uhlí zvlhnout, nechte je před použitím hodinku proschnout na slunci. Máme pro vás dva tipy, které vám pomohou s rozděláním ohně. Prvním z nich je zapalovací komín. Položte na gril dvě kostky Pepa nebo dva smotky přírodního podpalovače a zapalte. Postavte na ně zapalovací komín naplněný briketami nebo uhlím a nechte rozhořet. Jakmile se nahoře objeví první žhavé uhlíky, odstraňte komín, uhlíky rovnoměrně rozprostřete a začněte grilovat. Druhým tipem je tekutý podpalovač, kterým postříkáte topivo a je to. Má to však jednu nevýhodu. Když dáte podpalovače moc, načichne vám od něj jídlo. Když je ho málo, tak se uhlí nebo brikety nerozhoří.

zdroj Hornbach

zdroj Hornbach

S plynovým grilem snadno a rychle

Výhodou grilu na plyn je rychlé zprovoznění stisknutím elektronického zapalování. Plamen můžete regulovat na dvou až pěti hořácích (podle typu a velikosti grilu) a teplotu hlídat pomocí zabudovaného teploměru. Poklop na grilu zajišťuje rovnoměrnou cirkulaci vzduchu. Většina grilů má i boční a zpětné hořáky a grilovat tak bez obav můžete až do té chvíle, kdy spotřebujete celý obsah propanbutanové nádoby. Poté jí vyměníte a vaříte dál.

zdroj Hornbach

zdroj Hornbach

Grilujte kdekoliv a kdykoliv

Po elektrickém grilu sáhne ten, kdo si chce ušetřit starosti a čas a nemůže si dovolit grilovat nad otevřeným ohněm a kouřem znečišťovat okolí. Elektrický gril je dobrou variantou na cesty, návštěvy a rychlé a originální pohoštění. Elektrický gril má krátkou dobu zahřátí a snadno se udržuje. Některé typy lze dokonce mýt v myčce na nádobí a bezpečnostní spínač gril automaticky vypne v případě odejmutí roštu.

zdroj Hornbach

zdroj Hornbach

Příslušenství, bez kterého se při grilování neobejdete

Zapalovací komíny a zapalovače vám ulehčí zatápění v kotlíkových grilech na dřevěné uhlí a urychlí rozhoření. Můžete si vždy vybrat ze širokého sortimentu zápalek, pevných, parafínových a petrolejových podpalovačů, dřevité vlny, ekologických, tekutých nebo gelových podpalovačů a keramických briket. Při grilování nesmí chybět grilovací rošty, desky a všechny ty kleště, špízy, obracečky nebo lisy na hamburgery. Dobrou chuť.

ZDROJ: PR článek společnosti Hornbach

Reklama
Reklama

Komentovat