Oáza uprostřed hlavního města? V bytě bez televize a rušivých prvků

Mladý architektonický pár Miroslav Stach a Jana Stachová z Prahy o sobě tvrdí, že je architektura baví a neusínají na vavřínech. Snaží se neustále zdokonalovat. Jejich cílem je kvalitní architektura, design a spokojený klient. Všeho toho dosáhli i v případě interiéru bytu v novostavbě bytového domu v Holešovicích.
Reklama

Aktivní pár hledal vlastní oázu uprostřed hlavního města České republiky. Koupili si byt v novostavbě bytového domu v Holešovicích a o zařízení interiéru požádali architekty z ateliéru BOQ architekti.

Chtěli, aby prostor bytu působil harmonizujícím a příjemným dojmem. Proto se základem staly tlumené odstíny – antracitová a černá v kombinaci s oblíbenou barvou majitelky, kterou je hořčicově žlutá.

Interiér Holešovice

foto MgA. Tomáš Dittrich

Ocel a dubové dřevo

Nosným prvkem celého interiéru je ocel, protíná skrz naskrz celý interiér. Najdete ji v různých podobách: na míru upravené stolní ocelové nohy ostrůvku v kuchyni, ocelové police, ocelové prvky na nábytku (stůl, židle, konferenční stolek) a svítidlech.

Díky oceli dosáhli autoři interiéru důležité vlastnosti prostoru. Například tím, že kuchyňský ostrůvek přiznává ocelové nohy, je interiér vzdušnější, celistvější a ostrůvek působí odlehčeně. Ocelové police, které vytvářejí decentní knihovnu, jsou jako žiletky vsazené do stěny. Působí, jako kdyby levitovaly. Chlad a industrialismus sálající z oceli se podařilo autorům interiéru utlumit přírodním dobovým dřevem. Dřevo prostor harmonizuje.

Interiér Holešovice

foto MgA. Tomáš Dittrich

Dispozici neměnili, ale…

Dispoziční řešení zůstává nezměněno. Už při koupi měl byt bílou malbu a dřevěnou podlahu. Veškerý nábytek architekti navrhli na míru, přičemž aktivně spolupracovali s truhlářem. Výsledkem výborné spolupráce je kvalita, které si všimnete speciálně na detailech.

Obytnému prostoru dominuje černá kuchyň s odlehčeným pracovním ostrůvkem. Na ni navazuje velmi jednoduchá knihovna, která trochu „klame tělem“. Prostor oživují hořčicově žluté doplňky a židle v jídelní části.

Interiér Holešovice

foto MgA. Tomáš Dittrich

Bez rušivých prvků i televize

Jak jsme uvedli v úvodu, touhou majitelů bytu bylo vlastnit oázu relaxace uprostřed rušného místa. I proto se spolu s tvůrci interiéru rozhodli, aby v bytě bylo co nejméně rušivých prvků. Dokonce oželeli i televizi, bez které si mnozí z nás neumí představit ani jeden den. Samozřejmě bez zábavy nezůstali – v rámci obývací stěny je zabudováno projekční plátno.

Interiér Holešovice

foto MgA. Tomáš Dittrich

Zážitek jako z kina

„V tomto interiéru jsme výrazně pracovali s atmosférou, slovo dostala inteligentní elektroinstalace, barva podsvícení a osvětlení celé místnosti. Výsledkem je zážitek jako z kina. Všechen vestavěný nábytek je řešen velmi jednoduše a účelně. Ať už je to sezení v předsíni, abyste se mohli pohodlně přezout, nebo dvoulůžko s knihovnou a nočním stolkem v ložnici, vytvářející niky vsazené do nábytkových sestav,“ vysvětlují autoři interiéru Miroslav Stach a Jana Stachová.

Interiér Holešovice

foto MgA. Tomáš Dittrich

Interiér Holešovice

architektonický ateliér: BOQ architekti

autoři: Ing. arch. Miroslav Stach, Ing. arch. Jana Stachová

lokalita: Praha-Holešovice, ČR

realizace: 2019

Sabína Zavarská
foto: MgA. Tomáš Dittrich

Reklama

Komentáře

Komentovat