Působivý byt v centru Brna s výhledem do parku

Starý byt v centru Brna dostal zcela novou tvář a výsledkem je mimořádně příjemný, elegantní a nadčasový interiér. Posuďte sami...
Reklama

Tento působivý byt s výhledem do parku se nachází ve třetím patře historického bytového domu z konce 19. století nedaleko centra Brna. Byt prošel zdařilou celkovou rekonstrukcí pod vedením studia A77 Architekti. Směrem do parku jsou orientovány dvě ložnice, směrem do rušnější ulice je zase umístěna prostorná koupelna.

kuchyne

Zadáním bylo vytvořit současný, čistý, vzdušný a moderní interiér, který by zdůraznil historický charakter domu. FOTO ANEŽKA PAPOUŠKOVÁ, LEBON

„Netradičním kuchyňským prvkem je uzavíratelná část linky, díky které kuchyně vypadá uklizená i při příchodu nečekané návštěvy.“

Zadání znělo vytvořit současný, vzdušný a moderní interiér, který by zdůraznil historický charakter domu. Dalším požadavkem bylo mít dvě samostatné ložnice, a proto byl dočasně uzavřen průchod z jedné ložnice do obývacího pokoje. Toto řešení zároveň umožnilo vhodnější rozmístění nábytku v pokoji.

Jídelní stůl je vyroben z dubového dřeva.

Jídelní stůl je vyroben z jednoho kusu dubového dřeva. Ponechali mu surovost a nepravidelnost, které umocňují jedinečnost a osobitou eleganci tohoto přírodního solitéru. FOTO ANEŽKA PAPOUŠKOVÁ, LEBON

Podlaha je z kartáčovaných dubových parket poskládaných do tradičního vzoru stromečku. V chodbě, koupelně i na toaletě je na podlahách použit přírodní kámen v teplém krémovém odstínu. Na stěnách jsou masivní kamenné desky lícované do jedné roviny s jemnou strukturovanou stěrkou. Všechny úložné prostory mají bílý matný lakovaný povrch kombinovaný s masivními nebo dýhovanými dubovými prvky. Byt má repasovaná okna a repliky původních historických dvoukřídlých dveří. Kliky, baterie a jiné drobné prvky jsou matné černé. Tento materiál se opakuje v celém bytě a odkazuje na jeho moderní vzhled.

ložnice

Hlavní ložnice je vzhledem k nedostatku úložného prostoru v bytě řešena jako velká vestavěná skříň, do které je osazena dubová nika s postelí. FOTO ANEŽKA PAPOUŠKOVÁ, LEBON

Podstatnou část denního prostoru tvoří kuchyňská linka s ostrůvkem a netradičním zavíráním pracovního prostoru. Jelikož kuchyně je spojena s obývákem, bylo přímo nezbytné efektivně vyřešit odvádění výparů z vaření. Řešením se stala varná deska s integrovanou digestoří.

studentská ložnice

Druhá (studentská) ložnice je zařízena v podobném duchu jako ta první. Oživená je olivově zelenou stěnou za ratanovým čelem postele. Ta je doplněna z každé strany dubovými pařezy sloužícími jako noční stolek. FOTO ANEŽKA PAPOUŠKOVÁ, LEBON

Tip redakce

Vysoké stropy a prázdná stěna? Co takhle ozvláštnit ji vertikální závěsnou designovou policí?

Profil bytu

Poloha
Brno

Rozloha
102 m2

Návrh interiéru
Ing. arch. Anežka Papoušková, Ing. arch. Petr Klaška

Zařízení
Le Bon

Upravila: Katarína Barošová
Foto: Anežka Papoušková, Lebon
Zdroj: časopis HOME

Reklama

Komentáře

  • je to hezké, ale kuchyn spojená s obývacím pokojem, to není nic pro mně. Stále jsou s vůní, spíš zápachem, z jídel.

    Anonym

Komentovat