Kontaktní gril Catler GR 8050

Smart kontaktní BBQ gril s teplotní sondou Catler GR 8050 disponuje konstrukcí, která umožňuje jeho využití jak ve formě kontaktního grilu, tak i ve formě otevřeného BBQ grilu, lze na něm připravit si maso, ryby, zeleninu nebo sendviče v kdykoliv a kdekoliv.
Reklama

Proto, abyste měli pokrm správně propečený, je přístroj integrovanou teplotní sondou. Jeho desky jsou opatřeny speciální nepřilnavou povrchovou úpravou Quantanium TM, přičemž každá z nich má vlastní topné těleso. Spodní deska grilu se dá naklonit, a tak přebytečný tuk odtéká do speciální misky. Po skončení grilování pak můžete desky i misku umýt v myčce nádobí.

V případě, že by počasí bylo přívětivé, můžete gril umístit i na zahradu. Grilovat tak můžete na terase, v pergole či kousek od plotu souseda, který pak bude cítit vůni grilovaných dobrot.

Doporučená cena Catler kontaktního grilu GR 8050 je 12 590 Kč.

Grilujte bez omezení! S využitím vhodných pomocníků si můžete oblíbené pokrmy s minimální námahou připravit kdykoliv a kdekoliv. A nenechte se odradit ani dalšími mýty!

Catler GR 8050

Catler GR 8050

Mýtus č 1: grilování škodí tělu a linii

Příprava masa či zeleniny na rozžhavených grilovacích deskách prošla mnoha inovacemi, při kterých se myslelo i na zdraví a štíhlou linii. Stačí si jen vhodně vybrat. Moderní elektrické grily jsou vybaveny senzory teploty, aby co nejefektivněji nakládali s teplem podle typu grilovaného pokrmu. Bát se není třeba ani přibírání na váze, moderní grily dokáží přebytečný tuk odvést mimo připravovaného jídla. Při výběru je však důležité „prozkoumat“ i povrchovou úpravu grilovacích desek – v případě použití nepřilnavých materiálů bude potřeba užívání oleje minimální.

Grilované rolky z vepřové panenky plněné sýrem, anglickou slaninou a čerstvou bazalkou nebo čerstvou majoránkou

• vepřová panenka 800 g
• plátkovaná anglická slanina 8 plátků
• sýr le gruyére nebo kvalitní ementál 8 plátků
• čerstvá bazalka dle chuti
• sůl, čerstvý mletý pepř
• špejle

Vepřovou panenku rozkrojíme na roládu a mírně přes potravinářskou fólii rozklepeme. Maso osolíme, opepříme, nyní položíme angl. slaninu, sýr a čerstvé lístky bazalky a zabalíme do tvaru rolády. Nakrájíme na asi 2 cm silné plátky, které napíchneme na špejli, potřeme panenským olivovým olejem a na rozpáleném grilu cca 180°C grilujeme. Čas je závislý na stupni propečení. Podává se s křupavou bagetou nebo grilovanou zeleninou.

Mýtus č 2: grilovat se dá jen v létě

Elektrické grily bodují i z dalších důvodů – hlavně prostorových. Na rozdíl od klasického grilu na uhlí či plyn, které vyžadují otevřený prostor a dobré počasí, elektrický nabízí univerzálnější využití. Nemluvě o ekologičnosti a skladnosti. S elektrickým kontaktním grilem můžete klidně grilovat ve své panelákové kuchyni i v lednu, přičemž bez problémů zastoupí i tradičních pomocníky, jako jsou pánev, elektrická trouba či mikrovlnka. To vše s minimálním nepořádkem.

Grilovaný pstruh na másle s Baby cuketou a citronem

• 4 ks pstruha
• 4 snítky čerstvého tymiánu
• 4 snítky velkolisté petrželky
• 2 listy pórku
• 1 citron, sůl, mletý pepř
• 150 g másla
• 2 polévkové lžíce hladké mouky

Očištěného, osušeného pstruha v břišní dutině osolíme, opepříme. Čerstvé bylinky propláchneme pod tekoucí vodou, osušíme a svážeme do pórku, který vložíme do pstruha spolu s plátkem másla. Takto naplněného pstruha poprášíme hladkou moukou. Gril rozehřejeme na 220°C (poloha SEAR), rozehřejeme zbytek másla a pstruhy po obou stranách do zlatova grilujeme. Solíme a pepříme až na závěr po grilování

Mýtus č 3: gril je jen na maso a zeleninu

Nejen maso, ryby a zelenina patří na gril. Výborně chutnají i sýry a grilované ovoce. Na elektrickém kontaktním grilu zvládnete i sladké dezerty, včetně palačinek a lívanců na víkendové snídaně s rodinou, či rychlé zapékané bagety a sendviče pro nečekanou návštěvu.

Recept na rychlé povidlové šátečky z grilu

• Balení listového těsta
• 6 lžic švestkových povidel
• Vajíčko na potření
• Mleté mandle na ozdobu

Na první polovinu rozbaleného a roztaženého listového těsta uložíme „hromádky“ z povidel, překlopíme těsto druhou polovinou, rukama a rádýlkem vyformujeme šatičky. Potřeme vajíčkem a umístíme na gril při teplotě 160 °C. Dozdobíme moučkovým cukrem, mandlemi a lístkem máty a podáváme.

Reklama

Komentovat