Součástí zdravého vaření je i kvalitní nádobí

Základem zdravého vaření jsou poctivé suroviny, méně soli a především méně tuků. Zdravě tedy znamená kvalitně. S tím se pojí i výběr nádobí. Vhodné nádobí by mělo především rovnoměrně distribuovat teplo a zabraňovat zbytečnému připalování pokrmů.
Reklama

Jak vybrat kvalitní nádobí?

V dnešní době by nádobí mělo splňovat zejména 3 základní parametry. Mělo by vydržet vysoké teploty, dno nádobí by mělo být uzpůsobeno k rovnoměrnému rozptýlení tepla a povrch by měl být nepřilnavý. Všechny tyto parametry jsou velmi důležité a zajišťují, aby se pokrmy nepřipalovaly. Nepřilnavý povrch navíc snižuje spotřebu tuku a umožňuje snadné servírování.

Wok panev

Zdroj Fiskars

Odolné nádobí ze severu

Na vysoce odolné univerzální a kvalitní nádobí se zaměřila finská firma Fiskars. Konkrétně sada nádobí Hard Face má extra silné dno, které zajišťuje rovnoměrný přenos tepla. Pánve i hrnce jsou pak tvořeny hliníkovou konstrukcí, která brání přehřátí, ale zároveň udržuje teplo co nejdéle.

Wok panev

Zdroj Fiskars

Wok pánev Fiskars pro každodenní vaření

Nedocenitelným pomocníkem v kuchyni je například pánev Wok Hard Face. Tato hliníková pánev o obejmu 4,5 litrů je uzpůsobena pro všechny náročné kuchařské úkony. Dno je optimalizováno pro ohřívání rychlejší o 50 % a šetří až 30 % energie. V neposlední řadě povrch pánve tvoří vysoce odolná vrstva Hardtec Superior, která má skvělé nepřilnavé vlastnosti, zajišťující snadné vaření a údržbu.

Zdroj: PR článek společnosti Fiskars 

Reklama

Komentovat