moučník
Tajemství pekařů: pomalu kynuté těsto má chuť, kterou rychlé pečení nikdy neudělá. Vyzkoušejte recept naslano i nasladko
V dnešní uspěchané době se všechno dělá „rychle“. Chceme rychlý oběd, rychlý chleba, rychlé výsledky. Ale když jde o kynuté těsto, právě pomalost dělá ten rozdíl. Kdo někdy ochutnal chléb nebo koláč z těsta, které odpočívalo celou noc, ví, že ta chuť se prostě nedá srovnat. A možná právě proto se k tomuhle starému způsobu pečení lidé znovu vracejí.
Nadýchaná borůvková bublanina jako od babičky
Šťavnaté borůvky v objetí jemného, voňavého těsta. Tak vypadá dezert, který provoní celou vaši kuchyň a vrátí vás do dětství i prázdnin strávených u babičky. Tato bublanina je navíc snadná na přípravu, k tomu krásně nadýchaná a samozřejmě skvěle chutná. Stačí pár minut práce a máte na stole vynikající moučník třeba k odpolední kávě.
Tradiční české jídlo se probojovalo do top 100 nejlepších na světě. Není to svíčková ani česnečka
Prestižní žebříček TasteAtlas Awards každoročně porovnává stovky tradičních jídel z celého světa. Výsledky vycházejí z více než milionu recenzí a hodnocení od lidí, kteří daná jídla opravdu ochutnali. V aktuálním žebříčku 2024/25 se mezi stovku nejlepších dostalo i jedno české jídlo – i když jen těsně.
Bábovka netradičně: Vyzkoušejte ji s pivem či v duhovém zbarvení
Bábovka je typický moučník, který často chystaly hospodyňky po nedělním obědě ke kávě či jako sladkou snídani. Kromě klasických receptů na dvoubarevnou bábovku vyzkoušejte alespoň jeden ze tří méně obvyklých. Máte chuť na duhovou bábovku, která je zajímavá především svým vzhledem po rozkrojení, nebo otestujete recept na bábovku z olivového oleje?




