peceni

5 nejčastějších chyb při pečení, které mohou zničit vaše koláče, zákusky či dorty
Určitě chcete, aby vaše příprava koláčů a zákusků dopadla na výbornou. Bohužel ne vždy je tomu tak a i ten nejlepší kuchař má právo na omyl. Znáte nejčastější chyby při pečení? Těmto se vyplatí (i dá) předem vyhnout!

Vaří a pečou, ale i odsávají a mají vše pod kontrolou: zaostřeno na nejnovější varné desky
Vaří a pečou, ale i odsávají, snímají a mají vše pod kontrolou. Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější varné desky na trhu, které překvapí moderními funkcemi i designem.

Originální dárky pro novomanžele
Představujeme prémiové kuchyňské potřeby, náčiní a doplňky od předních světových výrobců.

Ještě dostupnější kouzlo páry
Využívání páry při pečení je stále oblíbenější. Pečivo, maso i zelenina jsou křupavější, zároveň se ale nevysuší. Pára je perfektní také pro kynutí těsta nebo pečení pečiva, ale i šetrné rozmrazování a rovnoměrné ohřívání. S neustále se rozšiřující nabídkou modelů jsou trouby s využitím páry stále dostupnější širšímu okruhu zákazníků.

Zdravé a chutné jídlo za co nejkratší dobu
Jak potraviny správně upravovat? Vitariánství, tedy přijímání výhradně syrových potravin rostlinného původu, připravovaných pouze do 42° C, tzv. raw food, se stává poměrně rozšířeným způsobem stravování a také určitým životním stylem. Tepelná úprava pokrmů (a to nejen masa) je však důležitá především pro zneškodnění nežádoucích mikroorganismů, například bakterií Salmonely, E. coli, nebo Listérií.

Nejen vánoční pečení
Umíte si představit Vánoce bez vonícího cukroví a bramborového salátu? Já ne. Pečení a vaření všelijakých dobrot prostě k Vánocům neodmyslitelně patří. Užitečnými pomocníky, kteří usnadní přípravu jídel a koláčů, jsou i dobrá elektrická trouba, […]