peceni

Zdravé a chutné jídlo za co nejkratší dobu
Kuchyně

Zdravé a chutné jídlo za co nejkratší dobu

Jak potraviny správně upravovat? Vitariánství, tedy přijímání výhradně syrových potravin rostlinného původu, připravovaných pouze do 42° C, tzv. raw food, se stává poměrně rozšířeným způsobem stravování a také určitým životním stylem. Tepelná úprava pokrmů (a to nejen masa) je však důležitá především pro zneškodnění nežádoucích mikroorganismů, například bakterií Salmonely, E. coli, nebo Listérií.

Nejen vánoční pečení
Elektro

Nejen vánoční pečení

Umíte si představit Vánoce bez vonícího cukroví a bramborového salátu? Já ne. Pečení a vaření všelijakých dobrot prostě k Vánocům neodmyslitelně patří. Užitečnými pomocníky, kteří usnadní přípravu jídel a koláčů, jsou i dobrá elektrická trouba, […]