peceni

Ještě dostupnější kouzlo páry
Spotřebiče

Ještě dostupnější kouzlo páry

Využívání páry při pečení je stále oblíbenější. Pečivo, maso i zelenina jsou křupavější, zároveň se ale nevysuší. Pára je perfektní také pro kynutí těsta nebo pečení pečiva, ale i šetrné rozmrazování a rovnoměrné ohřívání. S neustále se rozšiřující nabídkou modelů jsou trouby s využitím páry stále dostupnější širšímu okruhu zákazníků.

Zdravé a chutné jídlo za co nejkratší dobu
Kuchyně

Zdravé a chutné jídlo za co nejkratší dobu

Jak potraviny správně upravovat? Vitariánství, tedy přijímání výhradně syrových potravin rostlinného původu, připravovaných pouze do 42° C, tzv. raw food, se stává poměrně rozšířeným způsobem stravování a také určitým životním stylem. Tepelná úprava pokrmů (a to nejen masa) je však důležitá především pro zneškodnění nežádoucích mikroorganismů, například bakterií Salmonely, E. coli, nebo Listérií.

Nejen vánoční pečení
Elektro

Nejen vánoční pečení

Umíte si představit Vánoce bez vonícího cukroví a bramborového salátu? Já ne. Pečení a vaření všelijakých dobrot prostě k Vánocům neodmyslitelně patří. Užitečnými pomocníky, kteří usnadní přípravu jídel a koláčů, jsou i dobrá elektrická trouba, […]