přiznané trámy

Dokonalé zázemí pro příjemný rodinný život, pro kreativitu a tvorbu: dům na louce v blízkosti socialistické zástavby
Návštěvy domů

Dokonalé zázemí pro příjemný rodinný život, pro kreativitu a tvorbu: dům na louce v blízkosti socialistické zástavby

Přáním investora bylo na pozemku mezi domy ze sedmdesátých let a netknutou loukou postavit dům, který by byl nejen zázemím pro příjemný rodinný život, ale též místem pro kreativitu a tvorbu. Architekti ze studia ValArch navrhli dům s půdorysem ve tvaru písmene L, který komunikuje s nedalekými stavbami a zároveň i s blízkou loukou.

Půvabná rekonstrukce starého domu s příjemnou atmosférou v lůně přírody
Rekonstrukce domu

Půvabná rekonstrukce starého domu s příjemnou atmosférou v lůně přírody

Mnozí z nás v náročných dnech hledají únik, místo, kam se mohou utáhnout a v klidu tvořit. Takové místo hledal i slovenský režisér. Nepředstavoval si ho však jako moderní novostavbu. Pátral po domku s příjemnou atmosférou v lůně přírody. Když našel nemovitost, která splňovala jeho představy o klidném ateliéru bez techniky a moderních vymožeností, oslovil architektku Janu Benkovou ze studia benkobenkova.

Jedinečný podkrovní byt překvapuje zimní zahradou v centru dispozice
Design interiérů

Jedinečný podkrovní byt překvapuje zimní zahradou v centru dispozice

Zimní zahrady jsou obvykle výsadou domů, v bytech se prakticky nenacházejí. S výjimkou rekonstruovaného bytu v bratislavském Starém Městě. „Jedním z nejvýraznějších zásahů do dispozice bylo vytvoření zimní zahrady v centrální poloze bytu. Ta do interiéru vnáší měkké světlo pro ložnici a pracovnu a zároveň pomocí točitého schodiště zpřístupňuje střešní terasu,“ popisují malý velký zázrak autoři proměny.