švestky

FOTO GARDENA
Zahradní technika

Jak dostat zahradu po zimě zpět do formy

Přestože za okny stále vládne zima, zahrada už pomalu, ale jistě vyžaduje vaši pozornost. Pokud se o ni začnete starat ještě dříve, než jaro naplno propukne, odvděčí se vám svými plody a krásou po celý rok. Únor a březen jsou ideálními měsíci pro začátek zahrádkářských prací.

Kuchyně

Chladíme, zavařujeme, uskladňujeme

Téma správného uchovávání potravin je aktuální nejen v létě, obzvláště je-li tak horké, jako bylo to letošní, ale i na podzim, kdy řešíme, co se štědrou nadílkou z přírody. Z krátkodobého hlediska je efektivní uložit úrodu do chladu, pokud si ji však chceme uchovat přes celou zimu, nezbývá než ji zamrazit, nebo ještě lépe zavařit či usušit…

Jídlo v hlavní roli. Rustikální pokrmy v podobě nejrůznějších steaků, krkoviček, ale i pizzy nebo foccacii nejlépe vyniknou na prkénku. Můžete na nich podávat třeba i výběr sýrů. FOTO THINKSTOCK
Kuchyně

Food styling aneb jak naaranžovat jídlo

Jídlo z celkového zážitku nemusí být to hlavní, dojem a pocity utváří vše okolo, tedy prostřený stůl, květiny, atmosféra (svíčky, hudba, vůně), správně zvolené víno. Až potom přichází zlatý hřeb v podobě menu. Nicméně vše musí ladit, jedno bez druhého nebude fungovat.