Chladíme, zavařujeme, uskladňujeme

Chladíme, zavařujeme, uskladňujeme

Téma správného uchovávání potravin je aktuální nejen v létě, obzvláště je-li tak horké, jako bylo to letošní, ale i na podzim, kdy řešíme, co se štědrou nadílkou z přírody. Z krátkodobého hlediska je efektivní uložit úrodu do chladu, pokud si ji však chceme uchovat přes celou zimu, nezbývá než ji zamrazit, nebo ještě lépe zavařit či usušit…

Food styling aneb jak naaranžovat jídlo

Food styling aneb jak naaranžovat jídlo

Jídlo z celkového zážitku nemusí být to hlavní, dojem a pocity utváří vše okolo, tedy prostřený stůl, květiny, atmosféra (svíčky, hudba, vůně), správně zvolené víno. Až potom přichází zlatý hřeb v podobě menu. Nicméně vše musí ladit, jedno bez druhého nebude fungovat.