Velký byt pro náročného majitele

Prostorný byt potřeboval důkladnou rekonstrukci. Nachází se v prvním poschodí historického domu z roku 1938.
Reklama

Majitel bytu chtěl interiér přizpůsobit nové funkci – po přeměně má sloužit především k relaxaci a rozptýlení, včetně organizování soukromých večírků. Proto mu architekti dali název Men‘s Choice II.

Základem celé rekonstrukce je spojení dvou velkorysých prostorů. Jeden kombinuje soukromou a společenskou část, nachází se v něm hala, pracovní prostor a prostor na spaní doplněný o koupelnu.

pohodlná pohovka

Foto: Jakub Dvořák

Druhý prostor tvoří prostorná společenská místnost určená k relaxaci a zábavě. Můžete tu sledovat televizi, číst knihu, bavit se se společností nebo v kuchyňské části připravit chutnou večeři pro přátele. Kuchyňskou linku autoři projektu nazývají „černým oltářem“, nemusíme dvakrát hádat proč.

kuchyne

Foto: Jakub Dvořák

Černobílý kontrast zjemňuje dubové dřevo

Kuchyně není jediným černým místem v interiéru. Černobílou kombinaci najdete všude. Atmosféru harmonizuje přírodní textura dubového dřeva. Zajímavě působí i odhalené cihly, nabarvené na černo. Exkluzivitu interiéru podtrhuje výběr speciálních kousků nábytku od známých značek B&B Italia, Porro nebo Moooi. Finální efekt? Luxusní mozaika netradičních detailů a originality se sofistikovaným nadčasovým designem.

rekonstrukce bytu

Foto: Jakub Dvořák

Nejzajímavější detaily pánského bytu

Atypických detailů v tomto nevšedním bytě najdeme mnoho. Ve společenské zóně nás zaujal strop nad jídelním stolem, koberec pod ním, který přechází ze šedé až do černé barvy, velká a určitě pohodlná pohovka, zmíněné odhalené cihly, nabarvené na černo. Efektně působí i dřevěný obklad stěny za televizí – celý prostor změkčuje.

rekonstrukce bytu

Foto: Jakub Dvořák

V hale architekti použili dlažbu s trojdimenzionálním efektem, samozřejmě opět v tónech bílé, šedé a černé, a různé dekorace. Stejná dlažba je i v koupelně, dokonce i na stěnách, nejen na podlaze. Najdete ji jako zajímavý detail i v záhlaví postele. V tomto bytě není samostatná ložnice – postel je od haly oddělena jen zástěnou v záhlaví. Co říkáte takovémuto řešení?

ložnice

Foto: Jakub Dvořák

Men‘s Choice II

architektonický ateliér: AT26 architects
autoři: Branislav Loskot, Peter Kukučka, Jaroslav Takáč
spolupracovníci: Adam Kuzma, Juraj Benko,
lokalita: Piešťany
celková podlahová plocha: 148 m2

Sabína Zavarská
Foto: Jakub Dvořák

Reklama

Komentovat