Čtyři předpoklady vynikající chutě kávy
Přemýšleli jste někdy o tom, v čem tkví tajemství skutečně dobré kávy? Odborníci společnosti Tchibo znají, díky svým dlouholetým zkušenostem, tu správnou odpověď. Došli k závěru, že pro finální kvalitu kávy jsou rozhodující čtyři prvky: […]
Přemýšleli jste někdy o tom, v čem tkví tajemství skutečně dobré kávy? Odborníci společnosti Tchibo znají, díky svým dlouholetým zkušenostem, tu správnou odpověď. Došli k závěru, že pro finální kvalitu kávy jsou rozhodující čtyři prvky: mísení kávových směsí, mletí kávy, kávovar, tedy způsob přípravy, a ten, kdo ji připravuje, člověk.
Samotná káva se liší původem, kvalitou, pražením a chutí. Mísení různých druhů kávy má proto vliv na to, jak káva chutná. A ovlivňuje také například její jemnost. V důsledku přísných kontrol kvality může být káva pro systém Cafissimo trvale vynikající a chuťově jasně profilovaná, tedy taková, jež svou jemností splňuje nejvyšší kvalitativní požadavky.
Při mletí se kávová zrna dělí na menší a menší části. Káva určená do kapslí Cafissimo podléhá při mletí neobyčejně vysokým nárokům, mletí je speciálně upravováno pro každý jednotlivý druh kávy zvlášť tak, aby se mohla maximálně rozvinou chuť a aroma kávy.
Kávovar je spojovacím prvkem mezi kávou a vodou. Požadovaný nápoj je připravován z čerstvě umleté kávy, která je uzavřena v hermetické aroma kapsli. Káva musí být během přípravy nápoje spařena pod správným tlakem a za přiměřené teploty. Pro kávovary Cafissimo byl proto vyvinut systém různých tlaků pro spařovaní kávy, který spařuje kávu vždy pod tlakem zvoleným přesně podle připravovaného typu kávy: pro espresso si kávovar volí jiný tlak než pro caffé crema nebo pro překapávanou kávu.
Všechny zmíněné prvky ovlivňuje samozřejmě člověk. Ten je také může dále upravovat a vylaďovat. Permanentní kontrola při mísení a mletí kávy i vysoká kvalita samotných kávovarů Cafissimo zaručuje, že vždy budete mít stejný, vynikající požitek z pití kávy, a to ve vysoké kvalitě značky Tchibo. A v neposlední řadě i vy, jako uživatelé, můžete při přípravě své kávy pozitivně ovlivňovat její finální chuť. Díky individuálně programovatelnému množství vody si upravíte sílu nápoje přesně podle vaší chuti.
Jste-li milovníkem kávových specialit s mlékem, i v jejich přípravě vám mohou pomoci kávovary Cafissimo – konkrétně největší z řady, Cafissimo Classic, který má integrovanou parní trysku. U cappuccina či caffé latte je nejdůležitější vytvořit perfektní mléčnou pěnu. Mimochodem, napěnit lze každé mléko – ať už kravské, sójové nebo bezlaktózové. Ale jak toho dosáhnout a na co bychom si měli dát pozor? V zásadě platí, že studené mléko se pro napěnění hodí více než teplé. Čím vyšší má mléko obsah tuku, tím bude pěna krémovější. A mléčná pěna by také neměla být příliš horká (neměla by přesáhnout teplotu 70° C). Pokud kávovar nemá trysku pro napěnění mléka, můžete samozřejmě použít samostatné napěňovače mléka, které naleznete v nabídce příslušenství.
Ať už preferujete espresso, caffé crema nebo překapávanou kávu – sortiment kapslí Cafissimo nabízí něco pro každého. Stačí si jen vybrat tu správnou chuť, která vyhovuje právě vám.
Více na www.cafissimo.cz
Zdroj: PR článek společnosti Tchibo Praha