Vše pro lahodný šálek kávy

Do přípravy dokonalého a lahodného espressa se s klidem můžeme pustit sami bez toho, abychom absolvovali kurz pro baristy. S přístrojem „The Barista Express“ (Sage BES870) je to snadné. Je navržen tak, by zajistili všechny prvky potřebné pro přípravu lahodného šálku vynikající kávy – přesně jako špičkové profesionální přístroje.
Reklama

Výborná káva je totiž výsledkem kombinace několika důležitých faktorů, jimiž jsou především čerstvě mletá káva v množství 19–22 g, její správné upěchovaní tamperem, nízkotlaká preinfuze a ideální tlak 9 barů pro vyváženou extrakci kávy, a v neposlední řadě i správná a stálá teplota vody. Na správnou hedvábně jemnou mléčnou pěnu s mikrobublinkami pak musí být dostatečně silná pára.

FOTO Sage

K přípravě dokonale kvalitní kávy bychom neměli použít jen pouhých 11 až 13 gramů, které obvykle nadávkují jiné kávovary – u přístroje Sage BES870 s automatickým i ručním nastavením množství extrahované kávy to může být 19 až 22 gramů. Pochopitelně vždy čerstvě namleté na integrovaném kónickém mlýnku s nerezovými mlecími kameny s možností nastavení hrubosti mletí.

Také každá teplotní odchylka vody, z níž se káva připravuje, má obrovský vliv na kvalitu výsledného nápoje. Proto kávovary Sage používají nejnovější technologii digitální kontroly, která zamezí teplotním odchylkám vody s tolerancí na jeden stupeň Celsia a vždy udrží teplotu optimální, což je například velice důležité pro dosažení husté cremy, tedy pěny na kávě.

Další převratnou technologií je ta, která dovede nastavit ten správný tlak vody pro extrakci kávy v jejím průběhu. Pro dokonalou a vyváženou chuť výsledné kávy je potřeba použít na počátku extrakce nízkotlakou preinfuzi při tlaku devíti barů. Ta zaručí, že mletá káva v sítku částečně nasákne vodou a nabobtná. Nestane se tak jako u kávovarů jiných značek, že voda jen tak proteče mezi suchými zrnky mleté kávy. Pak teprve přetlakový ventil nastaví potřebný tlak. Takový průběh extrakce pomůže získat onu lahodnou chuť bez hořkých příchutí, která je typická pro kávu z automatických kávovarů Sage.

FOTO Sage

 

Bohatou mléčnou pěnu, s níž se můžeme pustit do kreslení v šálku espressa, tedy do umění nazvaném latté art, u tohoto kávovaru zajistí odpovídající tlak v parní trysce. S ním dosáhneme hedvábně jemné našlehané mléčné pěny s mikrobublinkami.

Funkce:

Integrovaný mlýnek s kovovým mlecími kameny

Tepelný systém Thermocoil

Elektronický systém kontroly teploty

Systém nízko-tlakového předspaření

Automatické i ruční nastavení množství kávy

Ukazatel tlaku při extrakci kávy

Samostatný vývod horké vody

Tryska na páru

2 l vyjímatelný zásobník na vodu s filtračním systémem

Elektronický ventil pro odstranění přebytečné vody z kávy ve filtru po ukončení extrakce

Automatické vypouštění zbytkové vody z topného systému po použití funkce páry

Indikace potřeby spuštění čisticího procesu

FOTO Sage

Příslušenství:

Filtry s jednoduchým dnem pro 1 a 2 šálky pro profesionální baristy

Nerezová konvička na napěnění mléka

Integrovaný kovový tamper

Nástroj pro zarovnání kávy Razor

Čisticí kartáček

Doporučená cena 19 990 Kč

Pro další informace a novinky navštivte adresu www.sagecz.cz

ZDROJ: PR článek značky Sage

Reklama
Reklama

Komentovat