Food styling aneb jak naaranžovat jídlo

Food styling aneb jak naaranžovat jídlo

Jídlo z celkového zážitku nemusí být to hlavní, dojem a pocity utváří vše okolo, tedy prostřený stůl, květiny, atmosféra (svíčky, hudba, vůně), správně zvolené víno. Až potom přichází zlatý hřeb v podobě menu. Nicméně vše musí ladit, jedno bez druhého nebude fungovat.

Kupujeme nový gril

Kupujeme nový gril

Tradice grilování a barbecue pocházející z anglosaských zemí se definitivně usídlila i na českých zahradách a terasách. Typická vůně grilovaného masa, rozpálených briket nebo plynového grilu už neodmyslitelně doplňuje pohodovou atmosféru jarních a letních měsíců. Pokud ještě svůj gril nemáte, je nejvyšší čas.

Gorenje získala ocenění Red Dot za ovládací modul ISCHEF

Gorenje získala ocenění Red Dot za ovládací modul ISCHEF

Ovládací modul pečící trouby iChef značky Gorenje+ obdržel čestné ocenění na přední mezinárodní soutěži Red Dot Design Awards. Oceněná novinka je výsledkem úsilí vývojářského a designového oddělení společnosti Gorenje a byla představena letos v lednu na veletrhu IMM v Kolíně nad Rýnem. Elektronický ovládací modul s velkým barevným displejem představuje v současnosti nejmodernější dotykové ovládání a významný krok kupředu ve vývoji domácích spotřebičů. Pečící trouby s touto technologií budou u nás k dostání od dubna ve specializovaných studiích Kuchyně Gorenje.

Plnou parou za vitamíny

Plnou parou za vitamíny

Parní trouba je spotřebič, který nám umožňuje vychutnat si identickou chuť a vůni jídla. Vaření v páře není nic nového pod sluncem, znaly ho naše babičky a jeho výhody využívají desetiletí profesionální šéfkuchaři. Tento způsob přípravy zachovává v jídle důležité vitamíny a minerály, umožňuje tepelnou úpravu bez použití tuku a s minimální ztrátou hmotnosti surovin.