Polévkové zahřátí na zimu
Polévka je pro některé lidi nejoblíbenějším chodem. Speciálně v zimě, kdy se z ní při správných ingrediencích může stát účinný bojovník proti chorobám.
Zelenina pro zdraví
Pro přípravky sloužící k posílení imunity není nutné chodit do lékárny, doma totiž často najdete mnohem zdravější a účinnější potraviny. Vylepšit obranyschopnost vašeho těla pomůže i obyčejná kuchyňská cibule, hlávkové zelí, křen nebo postupně objevovaný […]
Palačinky 3 × jinak
Zatočené rolády s džemem a tvarohem jsou ověřená klasika, která neomrzí. Nicméně jednoduchými obměnami palačinkového receptu lze naservírovat zcela nové, originální chody.
Na zdraví v novém roce!
Žít zdravě je časté předsevzetí, které si člověk dává do nového roku. Zvlášť po Vánocích, kdy jdou zásady správné výživy tak trochu stranou. V takových případech vás může zachránit smoothie. To slovo jste už určitě […]
Víno z cibule a jiné léčivé nápoje
Byliny, ovoce a zelenina jsou zdravé nejen v době sklizně, ale po celý rok. Máte pocit, že jich konzumujte tolik, že vás žádná nemoc nemůže překvapit? Zvlášť v chladném počasí oceníte výborné čaje, koupele či […]
Letní sklizeň ovoce
Srpen patří jednoznačně peckovinám. Naplno dozrávají nejrůznější ryngle a renklódy, broskve a dopřát si můžete i některé rané odrůdy hrušek a jablek. Víte, které je nejlepší konzumovat hned a jaké použít k dalšímu zpracování? Rané […]
Nevinný nanukový drink
Zchladit se ještě během posledních letních dnů pamlsky vonícími dozrálým ovocem, s vánkem ve vlasech a trávou pod nohama.
Lepší než slunce: sušičky ovoce
Domácí křížaly, sušené švestky, třešně, meruňky i hrušky se do spižíren vracejí i díky sušičkám. Stejně tak výrobu moštů a šťáv zjednodušují lisy ovoce. Víte, které vám pomohou úrodu ze zahrádky zpracovat nejlépe a nejkvalitněji? […]
Zpracování úrody aneb Jak uchovat vitamíny na zimu
Zahrada vás může zásobovat vitaminy od jara do podzimu, zvláště pokud zvolíte šikovnou skladbu raných, pozdních a opakovaně plodících odrůd. Jestliže úrodu správně uskladníte, můžete získat zásoby na celý rok. Nejjednodušším zpracováním úrody je zamrazení. […]
Ledové polévky – osvěžující, rychlé a extrémně zdravé
Osvěžující, rychlé a extrémně zdravé. Polévky, ve kterých ještě plavou kostky ledu či dokonce zmrzliny, se nemusíte obávat zařadit během těchto parných letních dnů do jídelníčku.