konzervace ovoce

Miska plná čerstvého ovoce – banány, pomeranče a jablka v moderní kuchyni.
Recepty

Co s přezrálým ovocem? Upečte z něj dobroty, po kterých se zapráší

Každému z nás se to občas stane – v míse na stole zůstane ovoce, které už nemá svou křupavou svěžest. Banány jsou celé poseté hnědými tečkami, meruňky změkly, švestky se svrašťují a jablka už nejsou, co bývala. Vyhodit je? Ani náhodou! Přezrálé ovoce má totiž tu nejvýraznější chuť, krásně provoní každý moučník a navíc je škoda jím plýtvat. Pojďme se inspirovat, co z něj upéct.

Každá domácnost využívá zpravidla tradiční rodinné postupy a recepty. FOTO SHUTTERSTOCK
Zahrada

Zavařujeme, sušíme, odšťavňujeme: Praktické vychytávky do kuchyně

Doma zpracované ovoce a zeleninu nic nenahradí. Je důležité si co nejlépe a na dlouho uchovat živiny a vitamíny v těchto darech přírody obsažené. Ke snadnému zpracování úrody nám pomohou praktické vychytávky do kuchyně.