trouba

Zdravé a chutné jídlo za co nejkratší dobu
Jak potraviny správně upravovat? Vitariánství, tedy přijímání výhradně syrových potravin rostlinného původu, připravovaných pouze do 42° C, tzv. raw food, se stává poměrně rozšířeným způsobem stravování a také určitým životním stylem. Tepelná úprava pokrmů (a to nejen masa) je však důležitá především pro zneškodnění nežádoucích mikroorganismů, například bakterií Salmonely, E. coli, nebo Listérií.

Bojujete s místem? Spotřebiče do garsonky i na chatu vám pomohou
Pro ty z nás, kdo neustále bojujeme s místem (a to doopravdy mluvím z vlastní zkušenosti), jsou zásadními kritérii při výběru spotřebiče kromě přijatelné ceny také rozměry a počet funkcí. Čím menší a šikovnější, tím líp. A když k tomu ještě umí dobře vypadat, nákup roku je na světě!

Gorenje získala ocenění Red Dot za ovládací modul ISCHEF
Ovládací modul pečící trouby iChef značky Gorenje+ obdržel čestné ocenění na přední mezinárodní soutěži Red Dot Design Awards. Oceněná novinka je výsledkem úsilí vývojářského a designového oddělení společnosti Gorenje a byla představena letos v lednu na veletrhu IMM v Kolíně nad Rýnem. Elektronický ovládací modul s velkým barevným displejem představuje v současnosti nejmodernější dotykové ovládání a významný krok kupředu ve vývoji domácích spotřebičů. Pečící trouby s touto technologií budou u nás k dostání od dubna ve specializovaných studiích Kuchyně Gorenje.