Rekonstrukce bytu s retro nádechem

Rekonstrukce bytu s atmosférou minulého století byla výzvou. Prolíná se tu totiž starý byt s mladými majiteli. Výsledkem je spojení nesoucí kousek z obou.
Reklama

Dobrý den, s přítelkyní bychom Vás chtěli poprosit o radu při zařizování našeho staronového bytu. Dispozičně nám vyhovuje, ale starosti nám dělá jeho samotné zařízení. Obdivujeme původní retro kousky, které v něm zůstaly, ale nevíme si rady s jejich sladěním tak, aby prostor vypadal i současně. Otázkou zůstává i dlouhá chodba, kde bychom potřebovali maximalizovat odkládací prostory. Stejně tak i v ložnici, kde navíc potřebujeme umístit pracovní stůl a velmi bychom si přáli vytvořit sezení pod oknem. S ostatním si necháme poradit a budeme se těšit na jakýkoliv návrh.

S pozdravem Marek a Monika

Přečtěte si také:

Na ploše 65 m² vytvořili interiér s okouzlující atmosférou

Profesionální řešení

Odkládací prostory v úzké chodbě, která byla poměrně limitující, se podařilo vytvořit alespoň díky nikám ve stěnách. V nich bylo možné umístit skříně na kabáty a boty, což majitelům úplně postačí. Maximum odkládacích prostorů jsem naopak vytvořil v ložnici, kde obě protilehlé stěny lemují skříně. Kolem postele vznikl jakýsi portál, díky čemuž má každý z manželů vlastní skříň. Na protilehlé stěně se skříně tvarem přizpůsobily pracovnímu stolu, který jsem umístil co nejblíže k oknu. Veškerý tento nábytek je navržen v čistých, funkčních liniích, aby se vizuálně nebil s retro stylem.

Půdorys V třípokojovém bytě bylo důležité rozvrhnout odkládací prostory vyváženě. To, co se muselo ušetřit v chodbě, se tedy přesunulo do pokojů. NÁVRH MICHAL ONDREJČO

Půdorys
V třípokojovém bytě bylo důležité rozvrhnout odkládací prostory vyváženě. To, co se muselo ušetřit v chodbě, se tedy přesunulo do pokojů. NÁVRH MICHAL ONDREJČO

Lavice z kina byly snem Marka. Umístit je v úzké chodbě byl trefa do černého i díky tomu, že sklopené šetří prostor. NÁVRH MICHAL ONDREJČO

Lavice z kina byly snem Marka. Umístit je v úzké chodbě byl trefa do černého i díky tomu, že sklopené šetří prostor. NÁVRH MICHAL ONDREJČO

Povrch stěny za pracovním koutem tvoří malba dekorovaná válečkovým vzorem. NÁVRH MICHAL ONDREJČO

Povrch stěny za pracovním koutem tvoří malba dekorovaná válečkovým vzorem. NÁVRH MICHAL ONDREJČO

Nízká police pod oknem může sloužit i k sezení. Její vnitřek mohou majitelé využít jako odkládací pracovní prostor nebo na knihy. NÁVRH MICHAL ONDREJČO

Nízká police pod oknem může sloužit i k sezení. Její vnitřek mohou majitelé využít jako odkládací pracovní prostor nebo na knihy. NÁVRH MICHAL ONDREJČO

Čalouněné čelo postele vysunulo postel do prostoru, takže nepůsobí „utopeně“. Vznikla díky tomu police na odkládání drobností. NÁVRH MICHAL ONDREJČO

Čalouněné čelo postele vysunulo postel do prostoru, takže nepůsobí „utopeně“. Vznikla díky tomu police na odkládání drobností. NÁVRH MICHAL ONDREJČO

„Vizuálně je byt koncipován tak, aby nesl známky obou – starého prostoru a mladého páru. Podařilo se to zkombinováním minimalistického moderního nábytku na míru, který se vhodně doplňuje s výraznými prvky retra.“

Zatuchlý starý byt rekonstruovali 3 roky. Výsledek je inspirativní!
Přečtěte si také:

Zatuchlý starý byt rekonstruovali 3 roky. Výsledek je inspirativní!

Ing. arch. Michal Ondrejčo
T: +421 905 857 680
M: michal.ondrejco@gmail.com

NÁVRH A FOTO MICHAL ONDREJČO
TEXT LUCIA KUŠNÍROVÁ
ZDROJ časopis HOME 9/2016, JAGA MEDIA, s.r.o.

Reklama

Komentovat