Úžasná proměna! Z rozpadlého bungalovu je po rekonstrukci kouzelná chata

Po důsledné rekonstrukci, kterou oživili původní chatu, si její majitelé užívají klidné bydlení v průniku s krásnou přírodou.
Reklama
Foto: Ilse Liekens

Foto: Ilse Liekens

Reklama

Nově zateplený

Vzhledem k původnímu stavu chaty architekti považovali za nezbytné zateplit stěny z vnější strany. Dům dostal novou přední fasádu ze dřeva. Součástí rekonstrukce byla obnova soklu z přírodního kamene a venkovních dřevěných konstrukcí. Rekreační stavba byla upravena i zevnitř, ale velmi diskrétní, aby neztratila původní atmosféru.

Foto: Ilse Liekens

Foto: Ilse Liekens

Dispozice chaty

Strana otočena k příjezdové cestě je uzavřená, obsahuje hlavní vstup do domu a garáže s jedním větším oknem. Denní část obytných prostor je orientována směrem do soukromí pozemku. Zde se nachází spojená obývák s jídelnou, charakteristická velkými proskleními, a kuchyň s východem na velkou terasu, kde je posezení a venkovní krb.

Foto: Ilse Liekens

Foto: Ilse Liekens

Terase dominuje vysoký kamenný komín vyčnívající nad střechu. Tato část domu minimalizuje rozdíl mezi interiérem a exteriérem a budete se zde cítit jako přímo uprostřed lesa. V přízemí jsou také dvě větší a dvě menší ložnice a točité schodiště v centru půdorysu, které vede na první podlaží. Tam se nacházejí další dvě menší ložnice a koupelna.

Foto: Ilse Liekens

Foto: Ilse Liekens

Moderní technologie s původními prvky

Součástí interiéru jsou moderní technologie. Spolu s původními prvky tvoří překvapivě přirozený harmonický soulad. Tmavé dřevo působí v přírodním prostředí nerušivě a v interiéru velmi elegantně. Atmosféru interiéru dotvářejí kovové prvky a přírodní materiály – kůže, kožešina, staré dřevo. Dřevo kraluje i koupelnám samozřejmě zde je z praktických důvodů zkombinované s obkladačkami.

Foto: Ilse Liekens

Foto: Ilse Liekens

Dom R ve zkratce

architektonický ateliér: B-bis architecten, facebook, Instagram

autoři: Evert Crols, Dirk Engelen, Sven Grooten, Sebastiaan Leroy, Sietse van Doorslaer

lokalita: Liège, Belgie

realizace: 2018

Sabína Zavarská
Foto: Ilse Liekens

Reklama
Reklama

Komentovat