Zdravé zeleninové pomazánky: Ideální při hubnutí a chutnají i dětem!
Základem zdravého stravování je dostatek hodnotných bílkovin, zdravých tuků a sacharidů. Pomazánky chutnají nejlépe na domácím kváskovém chlebu, ale obohatí jakékoliv jídlo. Oceníte je jako pomazánku na svačinový chléb pro děti, ale i jako „dip“ k pečeným bramborám či těstovinám.
Čtyři osvědčené recepty na chutný vánoční punč
První mrazy i kalendář nám ukazují, že Vánoce se blíží a s nimi i čas chutných dobrot. Kromě těch navařených a napečených je v mnoha rodinách tradicí podávání domácích svátečních nápojů. Nepřidáte se?
Domácí hamburgerové žemle: chutné, čerstvé a voňavé!
Rádi si pochutnáte na hamburgerech? Ať už máte rádi masové, sýrové nebo zeleninové, důležitá je kvalitní žemle. Výhodou je, že ty nejlepší si můžete upéci sami doma.
Nejlepší podzimní recept? Hustá polévka z dýně Hokkaidó!
Přišlo ochlazení a s ním jasné znamení, že podzim už je tu. Jak oslavit podzimní dny, když ne kvalitní hustou dýňovou polévkou?
Jak si doma připravit ty nejlepší pečené kaštany
Voňavé horké kaštany si nejčastěji vychutnáváme v zimě, venku z pouličních stánků či na trzích. Víte, jak si doma v troubě udělat tuto chutnou a zdravou delikatesu?
Zeleninové pomazánky
Pomazánka s ředkvičkami INGREDIENCE: 250 g tvarohu, 1 malý svazek ředkviček, 2 mladé kedlubny, 2 vejce na tvrdo, sůl, pepř, petrželka POSTUP: Očistěte a nastrouhejte ředkvičky, kedlubny a můžete i vejce. Jednu ředkvičku si nechte […]
Recepty pro zdraví
Vyrábět nápoje, krémy nebo třeba i domácí zmrzliny a nanuky z čerstvého ovoce a zeleniny není nic složitého, zvlášť když máte k dispozici takzvaný smoothie maker, tyčový mixér nebo odšťavňovač. Zapojte je a vyzkoušejte naše […]
Česnek v kuchyni
Víte, že Francouzi si potírají česnekem krajíčky chleba a poté jej zapékají ve fólii? Nebo že v západní kuchyni se pečou celé stroužky na ohni? Zajímavých receptů však existuje spousta.
Tipy na zpracování úrody
První košík jahod nebo třešní chutná, druhý darujete. Ale co s třetím, čtvrtým, pátým? Vyzkoušejte tyto tipy na uchování a zpracování ovoce a zeleniny, kterou nestihnete ihned sníst.
Čerstvá zelenina i v zimě
Některé zeleniny mohou zůstat na záhonu přes celou zimu. Bez potíží odolají mrazům a můžete je sklízet, kdykoli se vám zachce. K zeleninám, které se sklízejí i během zimního období, patří například zimní kapusta, zimní […]