polévky
Od babiččina hovězího vývaru až k vietnamské Pho. Tradiční a exotické recepty pro každou kuchyni
Silný poctivý domácí vývar není jakákoliv polévka, a proto ho neuvaříme s kupovaným bujónem v kostce. Nejlepší poctivé vývary umí zpravidla babičky. Poctivé domácí vývary si budou v české kuchyni vždy držet své přední místo – jsou skvělé jako základ do omáček, polévek a do rizota.
Chutné pikantní recepty, které zahřejí a podpoří naše zdraví
Patříte mezi milovníky pálivých jídel, a tak jména jako Carolina Reaper, Habanero či Jalapeňos pro vás nejsou španělskou vesnicí? V tom případě vás potěšíme recepty na vynikající pikantní pokrmy z pálivých papriček, které nejenže díky své pálivosti tělo doslova zahřejí, ale v určité míře také podpoří naši imunitu.
Vydatné houbové polévky, které vás v zimě zahřejí i zasytí
Hustá jídla ze sušených hub jsou během těchto chladných dnů ideálním obědem i večeří. Připravte si bohatou polévku, v níž budou zastoupeny všechny důležité složky živin. Zahřejí, zasytí, dodají vitamíny a minerály. Jídlem „z jednoho hrnce“ ušetříte čas i energii. Vyzkoušejte některý z našich tří zimních houbových receptů.
Nejlepší podzimní recept? Hustá polévka z dýně Hokkaidó!
Přišlo ochlazení a s ním jasné znamení, že podzim už je tu. Jak oslavit podzimní dny, když ne kvalitní hustou dýňovou polévkou?
Polévkové zahřátí na zimu
Polévka je pro některé lidi nejoblíbenějším chodem. Speciálně v zimě, kdy se z ní při správných ingrediencích může stát účinný bojovník proti chorobám.
Ledové polévky – osvěžující, rychlé a extrémně zdravé
Osvěžující, rychlé a extrémně zdravé. Polévky, ve kterých ještě plavou kostky ledu či dokonce zmrzliny, se nemusíte obávat zařadit během těchto parných letních dnů do jídelníčku.